web analytics
Sunteți aici

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a ajuns la afaceri de 17,5 mil. euro

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, parte a grupului francez Consolis, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 17,5 mil. euro, mai mult cu 32% faţă de anul precedent, pe fondul unei creşteri de 5-7% a capacităţii de producţie.

Capacitatea anuală de producţie a companiei din Turda este de 50.000 mc de elemente prefabricate pe an, echi­valentul unei suprafeţe utile desfăşurate la sol de 500.000 mp construiţi. Anul trecut, compania a finalizat construcţia a două magazine Selgros, la Târgu-Mureş şi Alba Iulia, două magazine Dedeman, la Oradea şi Satu Mare, dar şi a mai multor fabrici de componente auto, Siemens la Sibiu, Faist Mekatronic, Plastechnik şi Eberspacher în judeţul Bihor şi Zollner la Satu Mare. Un alt proiect important finalizat de producătorul de prefabricate din Turda a fost construcţia unei fabrici de mobilier în Satu Mare, cu o suprafaţă totală de aproape 60.000 mp, deţinută de producătorul italian GP Sofa

”Am demarat deja, în acest an, construcţia unui proiect important, o fabrică de aproximativ 75.000 mp suprafaţă construită, la Oarja, lângă Piteşti, aparţinând concernului turc Yildiz Entegre, unde se vor produce elemente prefabricate din lemn. De asemenea, în paralel, mai construim structura prefabricată pentru extinderea fabricii Bosch de la Jucu, centrul logistic KHD tot în Jucu, parcul logistic Transilvania Construcţii în Apahida, fabrica de radiatoare IRSAP din localitatea Fundătura, de lângă Dej, a depozitului logistic Materom din Târgu-Mureş şi un depozit pentru fabrica de mobilă Aramis din Baia Mare”, a spus Bogdan Bulgaria, general manager ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary.

În urmă cu doi ani, compania a fost implicată în realizarea a circa 100 de proiecte, dintre care cele mai importante au fost centrul comercial Dermatina din Timişoara, dezvoltat de fondul sud-african de investiţii NEPI, o nouă unitate de producţie Leoni la Bistriţa, extinderi ale fabricilor Aramis, Karelia, Optibelt şi Weidmuller în Baia Mare, depozitul logistic VGP la Timişoara, mai multe magazine Dedeman, Penny şi Lidl.

Centru de cercetare şi dezvoltare de 3 mil. euro deschis la Cluj

În 2015, grupul Consolis, din care face parte compania ASA CONS România, a deschis în Cluj-Napoca un centru de cercetare şi dezvoltare pentru activităţiile Consolis din ţările nordice, dar şi pentru alte subsidiare ale grupului, din zona baltică sau Europa de Est. Proiectul a fost estimat la aproximativ 3 mil. euro, iar într-o perioadă de doi-trei ani prevedea crearea a aproximativ 80 locuri de muncă pentru tinerii specialişti, absolvenţi ai facultăţilor de profil din Cluj-Napoca. Pe piaţa locală de prefabricate, estimată la circa 130-140 de milioane de euro anual, mai activează jucători precum Prefab, Macon sau Somaco Grup Prefabricate.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW