web analytics
Sunteți aici

Germanii de la Dräxlmaier cresc producţia în fabricile din Braşov, Hune­doara, Satu Mare, Timişoara şi Piteşti

Producătorul german de componente auto Dräxlmaier, care are 15.000 de angajaţi în fabricile locale, are în plan pentru următoarea perioadă creşterea capacităţii de producţie. Ger­manii deţin în România unităţi de pro­ducţie la Braşov (Codlea), Hune­doara, Piteşti, Satu Mare şi Timişoara.

”Piaţa auto este în creştere, iar comenzile pe care le avem din partea clien­ţilor noştri asigură nu doar acti­vitatea curentă, ci şi pe cea din perioada următoare. Odată cu reali­za­rea noilor investiţii, capacitatea de pro­ducţie a fabricilor din România va creşte în pe­rioada următoare”, au declarat oficialii Dräxl­maier din România.

La Braşov, extinderea vizează construirea unei noi hale de producţie, alăturată celor două unităţi inaugurate în primăvara anului 2015. Clădirea va fi finalizată anul acesta, când se estimează şi începerea activităţii de producţie. Primele două hale Dräxlmaier din Braşov au o suprafaţă totală de aproximativ 25.000 de metri pătraţi şi au presupus o investiţie cumulată de 50 de milioane de euro.

La Hunedoara, aria de producţie Dräxlmaier va creşte atât în sectorul de componente electrice şi electronice, cât şi în sectorul electric, iar lucrările vor fi finalizate în acest an. Tehnologia utilizată în noul spaţiu va avea un grad mai mare de automatizare, aici urmând să fie amenajat şi un atelier pentru elevii de la şcoala profesională, care vor învăţa să utilizeze aceste echipamente, potrivit companiei.

Dräxlmaier produce în fabricile din România cablaje electrice, componente electrice şi electronice, cablaje de înaltă tensiune, interioare (cockpit), console centrale şi panouri de uşi. Germanii pro­duc în fabricile locale sisteme electrice şi electronice, interioare de lux şi sisteme de bord pentru mărci premium din in­dustria de profil, precum BMW, Jaguar, Mercedes-Benz sau Maserati.

Cele şase companii Dräxlmaier din Ro­mânia au avut în 2015 afaceri totale de 924,3 mil.lei (circa 208 mil. euro), un câştig net de peste 40 mil. lei (aproxi­ma­tiv 9 mil. euro) şi un număr total mediu de 13.606 angajaţi, pe baza datelor de la Ministerul Finan­ţelor. Oficialii Dräxlmaier nu au oferit informaţii legate de business-ul local.

Oficialii Dräxlmaier au declarat anterior că din punct de vedere al reţelei de producţie, România este cea mai importantă ţară a grupului german şi că vor continua campaniile de recrutare şi investiţiile în regiune. În ultima perioadă, aceste campanii s-au concentrat pe atragerea de personal direct productiv, cum a fost cazul în Satu Mare sau Piteşti, dar şi pe atragerea de specialişti (Braşov şi Timişoara).

Printre primii veniţi în producţia de componente auto

Dräxlmaier a venit în România în anul 1992, la scurt timp după ce a deschis fabrici în Cehia şi Ungaria. După deschiderea uzinei din Piteşti (Lisa Draexlmaier Autopart România), grupul german a început producţia şase ani mai târziu în Satu Mare şi Timişoara, în anul 2000 a urmat uzina din Braşov, iar în 2003 la Hunedoara.

În 2014 germanii au înfiinţat o nouă companie, Sisteme de Producţie Cablaje SRL, cu sediul central în Timişoara şi punct de lucru la Piteşti, care produce piese de schimb şi cablaje. Concernul Dräxlmaier deţine peste 60 de fabrici şi unităţi de dezvoltare şi producţie în mai mult de 20 de ţări. La nivel global, Dräxlmaier a avut în 2015 vânzări totale de 3,7 mld. euro şi peste 55.000 de angajaţi.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW