11.7 C
Cluj-Napoca
joi, octombrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALMoştenitoarea imperiului farmaceutic Polisano a vândut o treime din fabrica de medicamente...

Moştenitoarea imperiului farmaceutic Polisano a vândut o treime din fabrica de medicamente pentru 6 mil. euro

Loredana Vonica, moştenitoarea imperiului farmaceutic Polisano din Sibiu, a vândut pentru circa 6 mil. euro aproape o treime din fabrica de medicamente oncologice Polisano Pharmaceuticals din Sibiu, către grupul feroviar Grampet, avocatul Remus Borza şi partenerii acestuia din EuroInsol.

Fabrica din Sibiu a presupus o investiţie de 75 milioane de euro şi mai necesită un capital suplimentar pentru definitivarea secţiei de oncologice orale. Aceasta este cea mai mare investiţie din domeniul farmaceutic realizată în România şi singura capacitate de producţie de medicamente oncologice (folosite în tratamentul cancerului) din ţară.

”În urmă cu un an, am împrumutat fabrica, prin EuroInsol, cu circa 14 milioane de lei şi am transformat împrumutul în acţiuni, pentru a îmbunătăţi indicatorii contabili ai fabricii, iar Grampet a cumpărat acţiuni noi. Eu am atras Grampet, pentru că aveam nevoie de încă un investitor care să susţină capitalul de lucru al fabricii”, a spus avocatul Remus Borza, nou intrat în acţionariatul Polisano Pharmaceuticals.

În noua formulă, fabrica de medicamente oncologice este deţinută în proporţie de 69% de Loredana Vonica, 15,5% de Grampet, 6,9% de Remus Borza, 6,9% de Nicoleta Munteanu şi 1,5% de Adrian Munteanu, ultimii doi parteneri ai lui Borza în EuroInsol. Capitalul strâns în urma intrării în acţionariat a investitorilor se apropie de 6 milioane euro.

Grupul feroviar Grampet, deţinut de oamenii de afaceri Gruia Stoica şi Vasile Didilă, a participat la majorarea de capital cu aproape 3 milioane euro, iar Borza spune că atât el, cât şi Grampet sunt dispuşi să investească sume suplimentare.

Vor produce din octombrie oncologice pentru piaţa locală

”Fabrica produce acum doar suplimente alimentare. Avem circa 55 de produse marcă proprie, iar oncologice vom produce începând cu 1 octombrie 2017. Acum finalizăm investiţia la secţia de oncologice solide orale, de aceea aveam nevoie de o infuzie de capital. După aceasta vom intra în linie dreaptă pentru obţinerea certificatului de Good Manufacturing Practice (GMP), impus de cerinţele Uniunii Europene. Noi producem şi acum oncologice, dar pentru Helm din Germania”, a spus Borza.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments