20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPatru antreprenori din Cluj au ajuns la afaceri de 82 mil. lei...

Patru antreprenori din Cluj au ajuns la afaceri de 82 mil. lei cu farmaciile Ducfarm

Farmaciile Ducfarm, controlate de antreprenorii Radu Oprean, Luminiţa Oprean, Radu Gorcea şi Sanda Gorcea din Cluj, şi-a triplat veniturile în ultimii cinci ani, mizând pe extindere în judeţele apropiate de Cluj. Antreprenorii au ajuns la o cifră de afaceri de peste 82 mil. lei (18,5 mil. euro în 2015), iar anul acesta vor depăşi acest nivel.

”Creşterea s-a bazat pe faptul că am mărit numărul de puncte de lucru. Probabil că o mai bună repartiţie teritorială a condus şi la creşterea cifrei de afaceri. Dorim să ne extindem în judeţe limitrofe Clujului pentru că suntem un business mic, de familie şi încerăm să-l controlăm. În Cluj nu cred că o să ne mai extindem, pentru că am ajuns la limită”, a spus Radu Oprean, unul dintre acţionarii Ducfarm.

În prezent, reţeaua de farmacii clujeană are în portofoliu 17 farmacii, dintre care cele mai multe în Cluj (13), una în Turda, două în Zalău şi una în comuna Hida din judeţul Sălaj. Afacerea Ducfarm se plasează pe locul 24 în topul celor mai mari 30 de IMM-uri din judeţul Cluj, cu un profit de peste 4 milioane de lei. Clasamentul este publicat pe site-ul startup. gov.ro, un proiect lansat la finalul anului trecut de Ministerul Economiei, un­de antreprenorii pot găsi informaţii pri­­vind opor­tu­ni­tă­ţile de afaceri, sche­­­mele de finan­ţare.

”În Cluj sunt multe spitale universitare, şcoli, de aceea cadrul este mult mai divers. De aceea mult mai mulţi oameni apelează la noi în Cluj decât într-un oraş mic pentru că la un moment dat omul cu o problemă de sănătate mai delicată vine tot la Cluj sau într-un oraş mare, acolo unde sunt clinicile universitare de tradiţie”, a mai spus Radu Oprean.

În portofoliul Ducfarm intră atât medicamente eliberate cu prescripţie medicală, cât şi medicamente fără reţetă (OTC), iar printre colaboratorii companiei se numără marii distribuitori de medicamente din România. Acţionariatul companiei este împărţit în mod egal între Radu Oprean, Luminiţa Oprean, Radu Gorcea şi Sanda Gorcea.

Catena ocupă primul loc în topul farmaciilor locale

Piaţa pe care activează Ducfarm este dominată de Catena, cu afaceri de peste 1,8 miliarde de lei în 2015, primul jucător din piaţă, care a depăşit anul trecut pragul de 600 de farmacii la nivel naţional. Topul este completat de Sensiblu, cu peste 1,1 miliarde de lei în 2015, şi Dona, cu 889 de milioane de lei în aceeaşi perioadă. În top cinci intră şi Help Net şi Ropharma, iar primii cinci jucători din piaţă după vânzări au peste 1.500 de farmacii în total, ocupând circa 20% din piaţă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments