15.3 C
Cluj-Napoca
vineri, martie 29, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTUn grup de fermieri și mici producători agricoli din Ardeal au deschis...

Un grup de fermieri și mici producători agricoli din Ardeal au deschis un magazin de ”bunătățuri” la Alba Iulia

Un grup de fermieri, legumicultori și horticultori din județele Alba, Cluj, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Sibiu au pus bazele Cooperativei Agricolă Horticolă Alba, cu scopul de a intra mai ușor pe piața de retail cu produsele proprii.

Pe rafturile magazinului ”Bunătățuri românești” au loc doar preparate românești, munca producătorilor care sunt membri ai cooperativei și care au activitate agricolă sau de artizanat. Clientela s-a format imediat și a reacționat surprinzător de bine, cârnații și maioșul (caltaboș) având cea mai mare trecere în primele zile de la deschidere.

Printre bunătățurile expuse pe rafturile magazinului se află zacusca cu gălbiori, sirop de păpădie sau soc, dulceață de pepene galben, dulceață de cireșe amare, hribi în saramură, smântână din lapte de bivoliță, pită pe vatră bătută de Sântimbru, dulceață de ardei iute și de ceapă, gem de măceșe, gem de coarne, gogonele murate, prăjituri de casă, brânzeturi de Țaga, păstrăvi vii de la Mitică, uleiuri de in și de rapiță presate la rece.

Cooperativa Agricolă Horticola Alba este formată din peste 45 de producători locali din județul Alba, Cluj, Mureș, Sibiu și Hunedoara, legumicultori, horticultori si crescatori de animale, care împreuna administrează peste 500 hectare de pământ cu un efectiv cuprins din peste 100 de capete de bovine, 100 de capete de porcine, peste 500 de ovine și 100 de capre, culturile (porumb, floarea soarelui, grâu, pepene galben, cartof, varză, mac, câpșuni, afine, ciuperci, roșii, castraveți, ridichi, ceapă verde, gulii, brocoli, țelină, morcov, fasole verde și boabe, salată verde și flori), dezvoltându-se atât afară, cât și în solarii (peste 50 de solarii asezate pe o suprafață de peste 4 hectare de pământ).

Cooperația reprezintă un sector specific al economiei care funcționează prin societăți cooperative și alte forme de asociere a acestora la nivel teritorial și național. Constituirea producătorilor agricoli în forme asociative deschide noi oportunități de dezvoltare economică prin atragerea unor avantaje locale, zonale sau regionale și folosirea puterii colective în scopul creșterii prosperității membrilor, a familiilor lor și comunităților din care fac parte. Conform Actului constitutiv Cooperativa Agricolă Horticola Alba a luat fiinţă în noiembrie 2011, având zona de activitate teritoriul judeţului Alba şi întreg teritoriul ţării.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments