22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Pantiş din Oradea a ajuns la 18,5 mil. euro din afaceri...

Familia Pantiş din Oradea a ajuns la 18,5 mil. euro din afaceri cu ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu

Producătorul de ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu Optimedia din Oradea, controlat de an­tre­prenorii români Marius şi Simona Pantiş, va în­cheia acest an cu afaceri de 18,5 mil. euro, mai mult cu 17% faţă de anul trecut. Compania a avut în 2015 o cifră de afaceri de 70,7 mil. lei (apro­ximativ 16 mil. euro), un profit net de peste 4 mil. lei (900.000 de euro) şi un număr me­diu de 237 de angajaţi, conform da­telor de la Ministerul Fi­nanţelor.

Optimedia are peste 160 de clienţi şi par­te­neri de afaceri la export, în ţări precum Franţa, Ita­lia, Belgia, Austria, Germania, Spania, Suedia, Nor­vegia, Irlanda, Japonia, Canada sau SUA, po­trivit informaţiilor de pe site-ul com­pa­niei. Prin­tre furnizorii companiei din Oradea se află Veka, Profine, Saint-Gobain, Winkhaus, Maco, Alumil, Cortizo, Schuco şi Reyners.

”Anul 2016 a fost foarte bun pentru noi, un an al schimbărilor şi al oportunităţilor, în care am realizat obiectivele propuse, ne-am consolidat şi am crescut sănătos. Investiţiile însumate în 2016 ajung la 1,4 mil. euro, în proiecte care ne-au ajutat să creştem productivitatea cu mai bine de 30%”, a spus Marius Ioan Pantiş, general manager al Optimedia.

Produsele companiei nu sunt vndute direct clientului final, Optimedia colaborând cu diverşi parteneri, care asigură vânzarea finală şi montajul. Aproximativ două treimi din producţia fabricii Optimedia din Oradea a mers la export în 2015, compania înregis­trând anul trecut o creştere de 58% pe pieţele externe şi de 28% pe piaţa internă, faţă de anul anul an­terior. Tot anul trecut, com­pa­nia a avut primele livrări pe piaţa din Asia (Japonia şi în Singa­pore).

Compania dispune de peste 13.000 de repere diferite, care intră în componenţa diferitelor tipuri de tâmplării produse, Optimedia ajungând în acest an la un spaţiu de producţie de 17.400 mp. Orădenii au în plan pentru 2017 investiţii de 2,4 mil. euro în achiziţionarea unui teren de 6.800 de metri pătraţi, construcţia unei hale de producţie pe o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi, dar şi achiziţia unui centru automat de prelucrare şi debitare.

Prezentă de 22 de ani pe piaţă

Optimedia a fost înfiinţată în anul 1994, la Oradea, cu principal domeniu de activitate fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii. Dacă la început compania se ocupa doar de comercializarea produselor din tâmplărie PVC cu geam termoizolator, treptat Optimedia a trecut la producţia acestui tip de tâmplărie, dar şi a tâmplăriei din aluminiu.

Acţionarii Optimedia sunt Marius Ioan Pantiş şi soţia acestuia, Otilia Simona Pantiş. Alături de Optimedia, printre producătorii români care exportă în prezent ferestre şi uşi se numără Electric Plus (cu brandul Barrier) din Bacău, Casa Noastră (QFort) din Craiova sau PVC Izotec Group, din judeţul Neamţ.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments