-0.3 C
Cluj-Napoca
marți, martie 5, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALHotelul Internaţional din Sinaia a investit 1,3 mil. euro în extinderea centrului...

Hotelul Internaţional din Sinaia a investit 1,3 mil. euro în extinderea centrului spa

Hotelul de patru stele Interna­ţional din Sinaia, cu o capacitate de 180 de camere, a finalizat o investiţie de 1,3 mi­lioane de euro în modernizarea şi ex­tinderea centrului spa.

În martie anul viitor hotelul va deschide şi o zonă spa VIP, situată la demisolul clădirii, cu trei cabinete de masaj, un cabinet de masaj în cuplu, un jacuzzi pentru cinci persoane cu două paturi de masaj cu bule, o saună umedă, o saună uscată şi o microsalină cu sare de Himalaia, potrivit oficialilor hote­lului. La începutul lui aprilie anul viitor va fi funcţional şi un jacuzzi exterior în curtea hotelului.

”Centrul Spa existent a fost renovat în totalitate şi a primit în plus o saună uscată şi un hamam (baie turcească) cu o capacitate de zece persoane fiecare. Pe lângă centrul spa deja existent a fost construită o noua zonă de relaxare, cu o piscină de 132 de metri pătraţi cu apă sărată, un jacuzzi şi un spaţiu pentru recreere. Această noua zonă de relaxare va fi dată în folosinţă anul acesta de Cră­ciun”, a spus Marius Vînă­toru, direc­to­rul de marketing al hotelului.

Circa 40% din clienţii care se ca­zează la hotelul Internaţional din Sinaia sunt turişti individuali, de leasure (care vin în interes de vacanţă), din care aproximativ 15% sunt turişti străini. O cameră dublă la hotel Interna­ţional costă de la 450 de lei pe noapte, tarifele fiind însă variabile în funcţie de momentul rezervării şi de perioada aleasă pentru cazare.

Anul trecut, compania Interna­ţional, care adminis­trează hotelul, a avut o cifră de afa­ceri de 17,9 mil. lei şi un pro­fit net de 4 milioane de lei, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Cifra de afaceri estimată pentru anul acesta este de peste 20 milioane de  lei, la un grad mediu de ocupare de peste 60%.

3.100 de locuri de cazare disponibile în hotelurile din Sinaia

În staţiunea Sinaia sunt 28 de hoteluri cu o capacitate de cazare totală de  3.100 de locuri de cazare, arată datele de la Statistică aferente lui 2015. Anul trecut, s-au înregistrat în Sinaia 221.000 de sosiri ale turiştilor, ce au totalizat 528.000 de înnoptări. Cele mai multe hoteluri din Sinaia sunt clasificate la trei şi patru stele, printre unităţile de patru stele prezente se mai numără Carphatia, Rina Sinaia, hotelul Arca lui Noe, singurul hotel de cinci stele fiind Ioana Hotels.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments