web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica Airbus din Ghimbav va produce elicoptere H215 pentru poliția federală germană

Fabrica Airbus din Ghimbav va produce elicoptere H215 pentru poliția federală germană

Compania Airbus Helicopters, care deține o fabrică la Ghimbav (jud. Braşov), va produce trei elicoptere H215 pentru situații de urgență maritimă și alte misiuni, destinate poliției federale germane (Bundespolizei). Elicopterele H215 ar urma să fie produse la Ghimbav, în noua fabrică a concernului Airbus Helicopters.

Airbus Helicopters estimează că primul elicopter H215 asamblat la Ghimbav va fi finalizat anul viitor şi că în 2020 producţia va ajunge la 20 de elicoptere. Un elicopter H215 va costa în jur de 15 milioane de euro. Componentele pentru fabricarea elicopterului H215 vor fi aduse din Franţa, însă Airbus are discuţii şi cu companii precum IAR, Aerotech, Turbomecanica pentru a realiza componentele necesare pe plan local.

Airbus Helicopters este o divizie a Airbus Group, gigant cu afaceri de 64 miliarde de euro anual. Airbus Helicopters a avut anul trecut venituri de 6,8 miliarde de euro. Compania este numărul unu la nivel mondial în industria producătoare de elicoptere şi are circa 23.000 de angajaţi la nivel global. Cu o cotă de piaţă de 46% în sectorul civil şi cel parapublic, flota actuală de elicoptere în serviciu include 12.000 aparate, operate de peste 3.000 clienţi, în aproximativ 150 de ţări, conform datelor de pe site-ul companiei.

Sursa: bizbrasov.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW