1.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, noiembrie 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Vitacom încheie anul cu afaceri de 9,4 mil. euro

Clujenii de la Vitacom încheie anul cu afaceri de 9,4 mil. euro

Importatorul şi distribuitorul de produse şi accesorii electronice Vitacom Electronics din Cluj-Napoca, controlat de Vasile Andrei Vita, va încheia anul în curs cu afaceri totale de 9,4 mil. euro, mai mult cu aproximativ 16% faţă de anul trecut.

Pentru anul viitor, compania clujeană mizează pe o creştere  procentuală a afacerilor mai mare decât cea din 2016, susţinută de dezvoltarea portofoliului de clienţi de pe piaţa tradiţio­nală şi de pe platforma online B2B (business to business).

”Cel mai bine vândute produse în acest an au fost stabilizatoarele de tensiune, UPS-urile, ventilatoarele, produsele din gama Well, Konig, Valueline şi bateriile GP. Piaţa a evoluat pozitiv în acest an, trend ce va con­ti­nua şi în 2017, ca urmare a creşterii puterii de cumpărare o populaţiei”, a spus Vasile Andrei Vita, şeful Vitacom Electronics. Compania estimează şi o creştere a afacerilor din colaborarea cu marile lanţuri de magazine.

Compania activează pe toate canalele de distribuţie (piaţa tradiţională, key account, online, prin magazine proprii şi export), clienţii Vitacom fiind persoane juridice care activează pe piaţa distribui­torilor de produse electronice şi electrice. Compania din Cluj importă şi distribuie o gamă largă de produse electronice, de la cabluri şi conectori, baterii, acumulatori, încărcătoare GP, componente şi piese de schimb electronice, la electrice şi IT, accesorii pentru electrocasnice, sisteme de securitate, sisteme şi accesorii audio-video, telecomenzi şi sisteme de navigaţie GPS.

Deşi Vitacom se adresează în principal segmentului B2B (business to busi­ness), compania are şi o reţea de maga­zine fizice pentru consumatorii finali. De asemenea, Vita­com este prezent şi pe piaţa de comerţ elec­tronic, maga­zinul online adre­sându-se atât seg­men­tului B2B, cât şi B2C (business to consumer). La finalul lunii septembrie, Vitacom a deschis un nou magazin cu vânzare en detail, în Constanţa.

Vor să ajungă la 100 de angajaţi

Compania activează de 25 de ani în domeniul distribuţiei şi a importului de accesorii ”consumer electronics”. Vitacom Electronics a fost înfiinţată în anul 1991 în Cluj-Napoca şi este controlată de antre­pre­norul clujean Vasile Andrei Vita. Compania are în prezent 90 de angajaţi, însă anul viitor Vitacom intenţionează să mai recruteze încă 10 oameni, în domeniul vânzărilor, în IT, dar şi în departamentele marketing şi logistică.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments