12.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALWizz Air aduce la Cluj cea de-a şasea aeronavă şi lansează noi...

Wizz Air aduce la Cluj cea de-a şasea aeronavă şi lansează noi rute spre Stockholm, Bratislava, Baden-Baden, Frankfurt Hahn, Larnaca şi Malta

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană după numărul de pasageri de pe plan local, va aloca anul viitor o nouă aeronavă bazei de la Cluj-Napoca şi va lansa noi rute spre Stockholm, Bratislava, Baden-Baden, Frankfurt Hahn, Larnaca şi Malta.

A şasea aeronavă reprezintă o investiţie de 98 de milioane de euro  realizată de Wizz Air în România, mărind cu 36 de locuri de muncă directe echipa din Cluj-Napoca, formată în prezent din 163 de angajaţi. Noile destinaţii anunţate creează oportunităţi de a călători în Suedia, Slovacia, Germania, Cipru şi Malta.

Noile rute vor fi introduse începând cu luna martie 2017, iar biletele se găsesc deja în vânzare de la 39 de lei. Împreună cu noile rute lansate, Wizz Air mai anunță o creștere a frecvenței pe cele mai populare zboruri din Cluj-Napoca spre Basel, Barcelona, Nuremberg, Milano Bergamo, Dortmund și Londra Luton.

Wizz Air a transportat în ultimul an (până pe 30 noiembrie) circa 1,3 mi­lioane de pasageri din şi către ae­roportul din Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare din ţară. Compania aeriană estima anterior că anul acesta va ajunge la 6 milioane de pasageri transportaţi în România, ceea ce înseamnă că aeroportul din Cluj-Napoca reprezintă în jur de 20% din traficul Wizz Air.

Cu noile rute ale Wizz Air, la care se adaugă cele ale Blue Air, Tarom sau Lufthansa, reprezentanţii aeroportului din Cluj-Napoca estimează că acesta va ajunge la 3 milioane de pasageri anul viitor, dublu faţă de anul trecut. Wizz Air este liderul pieţei locale de transport aerian după numărul de pasageri, transportând anul trecut 4,5 milioane de oameni pe rutele din şi spre România.

750 de oameni lucrează pentru Wizz Air în România

Peste 750 de angajaţi permanenţi lucrează la Wizz Air în România. Compania concurează pe piaţa locală a zborurilor low-cost cu Blue Air şi Ryanair, care la rândul lor au avut o expansiune puternică în România în ultima perioadă. Wizz Air operează o flotă de 74 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 450 de rute de la 26 de baze, ce asigură conexiunea între 130 de destinaţii din 38 de ţări.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments