web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Japonezii de la Asahi au cumpărat mărcile de bere Ursus, Ciucaş şi Timişoreana

Japonezii de la Asahi au cumpărat mărcile de bere Ursus, Ciucaş şi Timişoreana

Asahi Group Holdings,  cel mai mare producător de bere din Japonia, va plăti 7,3 miliarde de euro pentru operaţiunile Anheuser-Busch InBev din cinci state est-europene, printre brandurile scoase la vânzare aflându-se şi Ursus, Ciucaş şi Timişoreana.

Japonezii se aşteaptă ca achiziţia să fie finalizată în prima parte a lui 2017. Afacerea va consolida poziţia companiei pe piaţa europeană, după ce cea mai mare berărie din Japonia a acceptat să plătească 2,55 miliarde de euro pentru Peroni şi Grolsch de la AB InBev la începutul acestui an.

SAB Miller este în prezent al treilea cel mai mare berar din Europa de Est, cu o cotă de piaţă de circa 15%, conform Euromonitor, în timp ce AB InBev are o cotă de piaţă de 7,9%, scrie The Wall Street Journal. În România, SAB Miller este prezent prin Ursus Breweries, care are în portofoliu branduri precum Ursus, Peroni, Ciucaş sau Timişoreana şi trei fabrici, la Braşov, Timişoara şi Buzău. Compania Ursus Breweries este deţinută de SAB Miller de circa două decenii şi a ajuns anul trecut la afaceri de 1,4 mld. lei (peste 310 mil. euro).

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW