22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica de canapele GP Sofa din Satu Mare îşi va tripla capacitatea...

Fabrica de canapele GP Sofa din Satu Mare îşi va tripla capacitatea de producţie în următorii doi ani

Producătorul italian de canapele şi paturi tapiţate GP Sofa a bugetat pentru anul viitor investiţii de 3 mil. euro pentru finalizarea lucră­rilor la noua fabrică de mobilier din Satu Mare. Finalizarea acestui proiect va duce la triplarea capacităţii de producţie a GP Sofa în următorii doi ani. 

Pentru construcţia acestei noi facilităţi de producţie, dezvoltată pe o suprafaţă totală de 60.000 de metri pătraţi, în cadrul parcului in­dustrial din Satu Mare, aflat în administrarea municipalităţii, GP Sofa a investit în acest an 13 mil. euro. Com­pania se află în topul celor mai mari exportatori de mobilă de pe piaţa locală, alături de Aramis Invest, Ital­sofa, Taparo, Plimob, Sortilemn sau Ecolor.

”În acest an am investit 13 mil. euro pentru construirea noii fabrici de la Satu Mare, proiect ce va fi finalizat anul viitor, prin investiţii de 3 milioane de euro. Ne concentrăm pe finalizarea fabricii noi, în care dorim să ne mutăm la finalul acestui an”, a spus Attila Sarkadi, mar­keting manager al com­paniei GP Sofa din Satu Mare.

Compania a crescut în acest an capacitatea de producţie cu 5% în comparaţie cu anul 2015. Capacitatea actuală de producţie a GP Sofa este de 1.000 de canapele pe zi, însă după ce activitatea va fi relocată în noua fabrică, compania esti­mează că, într-un in­terval de 18-24 de luni, va ajunge la o capa­citate de 3.000 de cana­pele pe zi, triplu faţă de producţia existentă.

 

Produc canapele şi paturi tapi­ţate în stofă şi piele eco­logică

Portofoliul de pro­duse GP Sofa include canapele şi paturi tapi­ţate, atât în stofă cât şi în piele eco­logică, dar şi măsuţe de cafea din lemn masiv. Produsele sunt comer­cializate în toată Europa, dar şi în ţări din Africa, Orientul Mijlociu, America de Nord şi de Sud. Producţia com­paniei merge în proporţie de 95% la export, către marii retaileri de mobilă, precum XXX Lutz, BUT, Steinhoff Group sau IKEA. Compania GP Sofa deţine mai multe unităţi de producţie în ţară, una la Zalău, trei la Satu Mare şi una în ora­şul Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Italienii furnizează săptămânal circa 65-70 de camioane de canapele la export, însă doar 3-4 camioane sunt vândute, lunar, pe piaţa locală, potrivit unor informaţii anterioare. GP Sofa a câştigat în acest an patru noi clienţi, urmând ca din luna aprilie a anului viitor să fie demarată colaborarea cu ei.

Compania estimează pentru acest an afaceri totale de 42 mil. euro, după ce la nouă luni producătorul italian de mobilă a avut o cifră de afaceri de peste 31 mil. euro, mai mult cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 173,3 mil. lei (38,7 mil. euro), un profit net de 2,7 mil. lei (610.000 de euro) şi un număr mediu de 1.312 angajaţi, conform mfinanţe.ro.

 

Vor 1.550 de angajaţi până la finalul anului

GP Sofa şi-a propus să încheie acest an cu 1.550 de angajaţi, iar în 2017 personalul să crească la 1.600 de oameni. Înfiinţată în anul 2001, la Satu Mare, de către omul de afaceri italian Giuseppe Pavone, GP Sofa s-a dezvoltat iniţial ca producător de canapele din lemn masiv, măsuţe şi fotolii destinate pieţei italiene.

Producătorii locali de mobilă au trimis anul trecut pe pieţele externe produse în valoare de peste 2 miliarde de euro, cu 8,4% mai mult faţă de anul precedent, arată datele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR), care are peste 450 de societăţi membre. Exporturile de mobilă au ajuns la un prag istoric în unul dintre domeniile în care balanţa livrărilor externe o depăşeşte cu mult pe cea a importurilor.

Astfel, peste 80% din ceea ce se fabrică în România în acest sector este trimis la export. Aramis din Baia Mare, deţinut de antreprenorii Vladimir-Mihai Iacob şi Marius Şelescu, Ecolor din Cluj, Taparo şi Italsofa (din Maramureş) sau PGS Sofa din Bihor au fost anul trecut producătorii de mobilă care au trimis cea mai mare parte a producţiei pe alte pieţe, conform datelor INS.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments