web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Bistriţa-Năsăud în topul judeţelor unde numărul salariaţilor a crescut cel mai mult în ultimul an

Bistriţa-Năsăud în topul judeţelor unde numărul salariaţilor a crescut cel mai mult în ultimul an

Bistriţa-Năsăud, Ilfov şi Timiş sunt judeţele în care, procentual, efectivele de angajaţi au crescut cel mai mult în ultimul an, potrivit in­formaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, în Bistriţa-Năsăud creşterea numărului de angajaţi a fost de 8,5%, în Timiş de 5,5%, în Bihor de 5,3%, iar în Alba de 5,2%. O explicaţie pentru creşterea efectivelor de angajaţi din Bistriţa-Năsăud o reprezintă extinderea germanilor de la Leoni, cel mai mare angajator din judeţ, care a făcut un volum mare de noi recrutări.

”Se fac angajări peste tot în zona de vest şi nu găsim oameni. Avem proiecte de relocare prin care aducem sute de oameni din toate regiunile ţării care să lucreze în producţie şi nu numai în componente auto, ci şi în fabricarea de produse alimentare. Cred că, pe viitor, se vor face noi angajări doar pe baza relocărilor din alte regiuni, pentru că nu mai există forţă de muncă disponibilă în zonă”, a spus Horia Bugarin, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară IHM Total Consult din Timişoara.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW