0.7 C
Cluj-Napoca
marți, martie 5, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALEVW Holding din Cluj vrea să încheie anul cu 1.500 de camioane...

EVW Holding din Cluj vrea să încheie anul cu 1.500 de camioane vândute

Compania EVW Holding din Cluj,  unic importator al DAF în România şi dealer autorizat pentru Isuzu, Tatra Phoenix şi VDL Bus & Coach, vrea să încheie anul 2016 cu 1.500 de camioane vândute, mai mult cu peste 20% faţă de anul precedent.

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 281,5 mil. lei (63,4 mil. euro), un profit net de 9,6 mil. lei (2,2 mil. euro) şi un număr mediu de 462 de angajaţi, potrivit site-ului Minis­te­rului Finanţelor. După primele nouă luni, EVW Holding a avut o cifră de afaceri de peste 75 mil. euro, mai mult cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, mizând până la finalul lui 2016 pe afaceri totale de 100 mil. euro.

”La finalul lunii septembrie aveam vândute peste 670 de unităţi noi şi peste 480 de unităţi rulate. Pe baza comen­zilor actuale şi a producţiei, estimăm că vom încheia anul 2016 cu aproape 1.500 de unităţi comercializate, în creştere cu peste 20% faţă de anul precedent’’, a spus Ştefan Vâju, CEO, Chairman of the Board EVW Holding.

Valoarea netă a investiţiilor EVW Holding din acest an este de peste 1,5 milioane de euro. Pe lângă unităţile demo şi reînnoirea flotei auto proprii, compania şi-a eficentizat activitatea prin investiţii în IT, proiect ce va continua să fie implementat şi în 2017. În zona Bucureşti, EVW Holding a finalizat recent o platformă în Chiajna, iar anul viitor compania va inaugura un nou sediu în Pantelimon.

Pentru perioada următoare, EVW Holding şi-a propus investiţii de aproximativ 2 mil. euro în zona de implementare a soluţiilor ERP, pentru dezvoltarea internă a angajaţilor şi a colaboratorilor, dar şi pentru relansarea Universităţii EVW (o structură de pregătire tehnico-profesională).

”2017 va fi un an de creştere, luând în calcul dezvoltarea economică în industrie şi construcţii, creşterea uşoară a încrederii consumatorului, raportate la o stabilitate politică. Dezvoltarea infrastructurii poate reprezenta un <combustibil> şi pentru 2018, dar provocările adevărate vor începe din 2019, când motorul real al creşterii economice va fi reprezentat de mediul antreprenorial”, a precizat Vâju.

Vor 500 de angajaţi anul viitor

EVW Holding are în prezent peste 470 de angajaţi, planurile companiei fiind de a ajunge la 500 de oameni în 2017. Compania este controlată de antreprenorii Gheorghe Ioan Chita, Mircea-Dorel Mureşan şi de E Van Wijk România B.V. Vânzările de camioane grele, de peste 16 tone, au închis anul 2015 cu un volum de peste 7.000 de unităţi, în creştere cu circa 50% comparativ cu anul anterior, în condiţiile în care firmele de transport au continuat să-şi reînnoiască flotele şi chiar să le extindă. Pentru acest an, jucătorii din piaţă aşteaptă un nou record al vânzărilor de camioane.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments