23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCele mai frumoase târguri de Crăciun din Transilvania. Galerie FOTO

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Transilvania. Galerie FOTO

Marile orașe din Transilvania se îmbracă în straie noi, pentru a întâmpina cum se cuvine cea mai îndrăgită sărbătoare din an. Dacă sunteți în căutarea unor cadouri frumoase de pus sub brad pentru cei dragi sau vreți doar să vă bucurați de o atmosferă ca în povești, puteți face un tur al celor mai frumoase târguri de Crăciun din Transilvania.

Sibiul a fost primul oraș din țară care a organizat un târg de Crăciun, după modelul marilor capitale europene, unde astfel de evenimente au devenit deja o tradiție. Deschis pentru prima dată în 2007, anul în care Sibiul a deținut titlul de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun de aici a ajuns cunoscut în toată țăra. Pe 18 noiembrie, în Piața Mare din Sibiu, a fost inaugurată cea de-a 10-a ediție a Târgului de Crăciun. Potrivit organizatorilor, acesta atrage în fiecare tot mai mulți turiști, fiind singurul eveniment de profil din România cunoscut în străinătate.

Zilnic, între orele 10:00-22:00, până pe 3 ianuarie inclusiv, peste 80 de expozanți din țară și străinătate, cel mai mare număr de până acum, îi așteaptă pe vizitatori cu atracții numeroase atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Evenimentul, cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea și tradiția creată, este organizat de Asociația Events For Tourism și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Piața Unirii din Cluj-Napoca găzduieşte de 8 ani cel mai mare târg de Crăciun din această zonă a țării. De Ziua Națională a fost pornit și iluminatul festiv în Cluj-Napoca, iar orașul s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare pentru a marca inaugurarea târgului de Crăciun. Până pe 26 decembrie, vizitatorii vor putea cumpăra de la căsuțe bunătăţi și cadouri, iar în fiecare seară pot asculta colinde sau concerte de muzică ușoară. De asemenea, pentru cei mici vor fi organizate şi spectacole de teatru de păpuși, ateliere de creație, sesiuni de povești la gura sobei, animație stradală și spectacole. Tot în aceste zile se construiește şi patinoarul în aer liber din centrul orașului.

În luna decembrie, orădenii sunt așteptați în Piaţa Unirii și în Cetatea Oradea la Târgul de Crăciun, cu diferite activități și programe. Târgul de Crăciun din Oradea s-a deschide miercuri, 30 noiembrie, aşteptându-şi vizitatorii cu un patinoar și un carusel. Pe lângă activităţile tradiţionale, se va realiza şi atelierul Moşului, Căsuţa lui Moş Crăciun, iar pe scena amenajată în piaţă artiştii vor oferi concerte în fiecare sfârșit de săptămână. Târgul de Crăciun, organizat de către primăria Oradea, prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi de Serviciul de Management al Cetăţii, va fi deschis în intervalul orar 14:00 – 20:00 (în zilele de luni până joi, inclusiv) şi 12:00 – 21:00 (în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică).

Începând cu data de 6 decembrie, Piaţa Sfatului din Brașov va fi învăluită într-o atmosferă de poveste, odată cu aprinderea iluminatului de sărbătoare. Vizitatorii vor putea achiziționa de la cele 40 de căsuțe din lemn cadouri și preparate de sezon, inclusiv vin fiert și turtă dulce. De asemenea, a fost creat un spațiu inedit, care include jilţul lui Moş Crăciun, alături de doi soldaţi din opera ”Spărgătorul de Nuci”, dar şi cartea ”Braşov-oraş din poveste”.

1

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments