0.7 C
Cluj-Napoca
marți, martie 5, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALHotelurile de cinci stele din Cluj au avut anul trecut afaceri cumulate...

Hotelurile de cinci stele din Cluj au avut anul trecut afaceri cumulate de 9 mil. euro

Cluj-Napoca, al doilea pol de business al ţării după numărul de firme prezente, are trei hoteluri de cinci stele, City Plaza, Opera Plaza şi Grand Hotel Italia, care au avut afaceri cumulate de 38,4 mil. lei (aproape 9 mil. euro) anul trecut. În total, Clujul are 53 de hoteluri, cu o capacitate de cazare de 8.450 de locuri, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

La City Plaza (85 de camere), tariful pe camera dublă se ridică la 500 de lei pe noapte în decembrie (booking.com), iar la Grand Hotel Italia, unde capacitate de cazare este de 187 de camere, preţul pe noapte al unei camere duble este de 360 de lei.

Primul hotel de cinci stele al oraşului este Opera Plaza, construit pe fostul teren al fabricii de dulciuri Feleacul, care s-a deschis în 2006 în urma unei investiţii de 4,5 milioane de euro, realizată de Octavian Buzoianu. Anul trecut, firma care operează hotelul a avut afaceri de 9,6 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Grand Hotel Italia, dez­voltat de italianul Antonio Batani, proprietar al lanţului de hoteluri Select Hotels Collection, a avut anul trecut afaceri de 17,8 milioane de lei, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Cel de-al treilea hotel de cinci stele,  City Plaza, deţinut de antreprenorul Laurenţiu Russo (care controlează şi IT Softvision), care a cumpărat unitatea în 2014 de la omul de afaceri Sorin Dan, este în proces de afiliere la lanţul internaţional Hilton, sub brandul DoubleTree by Hilton. Anul trecut, compania care operează hotelul a avut afaceri de 11 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

259.000 de turişti s-au cazat anul trecut la hotelurile din Cluj-Napoca

În primele nouă luni din acest an, în hotelurile din Cluj-Napoca s-au cazat 259.000 de turişti, faţă de 230.000 de turişti în perioada similară a anului trecut.  Din aceştia  60.000 au fost turişti străini, faţă de 53.000 de străini în perioada similară a anului anterior, mai arată datele de la Statistică. La nivel naţional funcţionează 1.545 de hoteluri, cu o capacitate de cazare de 190.000 de paturi.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments