web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Germanii de la Bosch au investit 40 mil. euro în dezvoltarea locaţiilor din România

Germanii de la Bosch au investit 40 mil. euro în dezvoltarea locaţiilor din România

Grupul german Bosch a încheiat anul 2015 cu investiţii de aproximativ 178 de milioane de lei (40 de milioane de euro) şi 3.200 de angajaţi în România, iar pentru anul curent a planificat investiţii suplimentare, în special pentru continuarea dezvoltării locaţiilor de producţie din domeniul automotive din Blaj, Alba, şi din Jucu, judeţul Cluj.

În Blaj, divizia Bosch Rexroth operează încă din 2007 o unitate de producţie de tehnică liniară. Prin extinderea din 2013, Bosch produce la Blaj senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit, folosiţi în industria auto. La finalul anului 2015, divizia Soluţii de mobilitate a demarat aici producţia de componente de grup motopropulsor şi preconizează o creştere puternică a producţiei în 2016, prin extinderea proiectelor existente.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa locală de peste 20 de ani şi numără aproximativ 3.200 de angajaţi în cele patru entităţi (Cluj, Blaj, Ti­mişoara şi Bucureşti). În fabrica din Jucu, judeţul Cluj, Bosch produce unităţi electronice de control pentru clienţi globali din industria auto. În 2015 şi 2016, fabrica de componente auto din Jucu a adău­gat noi produse în portofoliul, inclusiv com­ponente pentru airbaguri şi sisteme de asistenţă la parcare.

Locaţia din Jucu a demarat construcţia unui centru multifuncţional, care va fi dedicat în special pregătirii elevilor în sistemul educaţional dual. În plus, centrul va conţine săli de instruire pentru for­marea studenţilor talentaţi şi pentru dez­voltarea continuă a angajaţilor şi laboratoare noi pentru departamentul de cercetare şi dezvoltare.

Afaceri de 272 de milioane de euro în România

Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează o unitate de producţie de tehnică liniară în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Haus­geräte GmbH, activă pe piaţa electro­casnicelor, are sediul, de asemenea, în Bucureşti.

În anul 2015, Bosch a înregistrat vânzări totale de 272 de milioane de euro pe piaţa din România. Grupul german Bosch are aproximativ 375.000 de angajaţi la nivel global (status la 31 decembrie 2015) şi vânzări totale de peste 70,6 miliarde de euro anul trecut.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW