web analytics
Sunteți aici

Fabrica de espressoare de cafea Philips din Orăştie a avut vânzări de jumătate de miliard de lei

Fabrica Philips de la Orăştie, judeţul Hunedoara, a obţinut anul trecut afaceri de 506 milioane de lei (112 milioane de euro), de cinci ori mai mari decât în 2009, anul în care olandezii au intrat în acţionariat. În aceeaşi perioadă, unitatea de producţie a angajat aproape 600 de oameni, ajungând la circa 900 de salariaţi.

Lansată pe piaţă acum circa 17 ani, fabrica produce în judeţul Hunedoara espressoare de cafea sub brandul Philips şi dispozitive de igienă orală sub brandul Sonicare. Fabrica Philips din România este una dintre cele două unităţi de producţie din Europa ale gigantului olandez, specializate în realizarea de maşini automatizate de cafea. Iniţial unitatea de producţie s-a specializat în realizarea espressoarelor de cafea, pentru ca apoi să îşi extindă activitatea cu produse pentru igiena orală.

Până recent, fabrica se numea Sogeco, nume păstrat de la fostul acţionar, însă în 2015 ea a intrat complet în ”era” Philips preluând numele de Philips Orăştie. Pe lângă această fabrică, olandezii deţin pe piaţa locală şi compania Philips România, care are operaţiuni de import şi distribuţie şi care cu doar 100 de angajaţi a obţinut afaceri de aproape 550 mil. lei în 2015. Astfel, per total businessul olandezilor depăşeşte 1 mld. lei pe piaţa locală.

Locul 77 în topul celor mai mari exportatori locali

Fabrica de la Orăştie îşi trimite produsele la export, în toată lumea, de aceea compania din Hunedoara se află pe locul 77 în topul celor mai mari exportatori locali în 2015, în coborâre de pe 68 în anul anterior. De’Longhi a depăşit fabrica din Orăştie a olandezilor de la Philips în topul celor mai mari exportatori din România. Arctic a rămas şi în 2015 cel mai mare exportator din România dintre producătorii de electrocasnice, urmat de De’Longhi România şi Philips Orăştie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW