1.7 C
Cluj-Napoca
joi, februarie 22, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂLeoni angajează 200 de oameni la fabrica de cabluri auto din Bistriţa

Leoni angajează 200 de oameni la fabrica de cabluri auto din Bistriţa

Producătorul german de cabluri pentru industria auto Leoni angajează în prezent peste 200 de oameni la fabrica din Bistriţa, cele mai multe joburi disponibile fiind pentru mun­citori necalificaţi, însă există oportunităţi de angajare şi pentru ingi­neri sau tehnicieni, potrivit infor­maţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Nasăud.

Producătorul german de cablaje caută în principal muncitori pentru asamblarea şi montarea pieselor, oferind angajaţilor diferite traininguri de formare profesională pentru toate poziţiile din cadrul companiei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine, potrivit informaţiilor de pe site-ul Leoni. În vara acestui an, Leoni ajunsese la 17.000 de angajaţi în cadrul celor trei companii deţinute pe plan local (Bistriţa, Arad şi Piteşti).

Leoni şi-a extins activitatea în Bistriţa cu noi clădiri şi a deschis puncte de lucru în Beiuş şi în Luduş, a căror activitate este raportată pe entităţile din Bistriţa şi Arad. În vară acestui an, Leoni a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii de tip ”shared” din Europa, unde sunt centralizate toate activităţile de HR ale concernului german.

Un alt proiect al companiei germane presupune o nouă investiţie pe piaţa locală, o fabrică de 10.000 de metri pătrăţi în zona Sucevei, unde să lucreze 1.000 de oameni, potrivit unor declaraţii anterioare ale lui Marian Andronache, viceprimarul municipiului Suceava.

Cea mai mare entitate Leoni de pe piaţa locală este Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, care a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 1,2 mld. lei (peste 270 mil. euro), o pierdere de aproape 14 mil. lei (3,1 mil. euro) şi un număr mediu de 6.364 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Compania Leoni Wiring Systems Ro a fost în acest an victima unei fraude comise cu ajutorul unor documente falsificate şi identităţi false prin canale de comunicare electronice. Drept rezultat, 40 de milioane de euro din fondurile Leoni Wiring Systems Ro au fost transferate către mai multe conturi din străinătate, dauna afectând profitul companiei. Alături de compania Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa, germanii mai deţin în România încă două companii, Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti.

Cifră de afaceri de 562 mil. euro în 2015

Rezultatele din 2015 arată că cele trei companii deţinute de germani în România au avut o cifră de afaceri cumulată de aproape 2,5 miliarde de lei (562 mil. euro) şi un număr total mediu de aproape 13.500 de angajaţi. Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale. Grupul Leoni, a avut anul trecut vânzări globale de peste 4,5 mld. euro şi 74.000 de angajaţi, potrivit site-ului companiei. Alături de Leoni, printre cei mai mari producători de componente auto din România se află Continental, Autoliv, Michelin, Schaeffler, Takata Petri, Pirelli, SEWS, Bosch sau TRW Automotive Safety Systems.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments