23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTO orădeancă vinde suplimente alimentare de 330.000 de euro

O orădeancă vinde suplimente alimentare de 330.000 de euro

Orădeanca Simona Brişboacă a demarat în urmă cu şase ani o investiţie de peste 1,6 mil. lei (350.000 de euro), într-o fabrică suplimente alimentare, care speră să-i aducă anul acesta afaceri de 1,5 mil. lei (peste 330.000 de euro), cu 70% peste nivelul din 2015.

În fabrica din Oradea sunt realizate atât produse finite, precum AntioxiVita, un antioxidant pe bază de extract din struguri, Propolis esenţă, un produs cu acţiune antimicrobiană, antiinfla­ma­torie şi analgezică, gama Sinus Spa, spray-uri nazale naturale şi Beautiful cos­metics, printre ingrediente numă­rându-se şi apa termală de la Băile Felix. În procesul de producţie, la fabrica Phenalex se realizează şi materii prime pentru alte firme.

1

 

Fabrică de 300 de metri pătraţi

”Pricipalul proiect este implemen­tarea în producţie a celui mai nou brevet ce permite obţinerea de marmeladă şi pastă de roşii procesate la rece, fără conservanţi, fără zahăr sau îndulcitori. În prima parte a anului (2017 – n.red.) ur­mează să lansăm pe piaţă o nouă gamă de suplimente alimentare dedicate în spe­cial copiilor, derivate din brevetele anterioare. Pe partea de cercetare-dez­voltare avem în lucru o gamă de pro­duse cosmetice inovative”, a spus Simona Brişboacă. Produsele Phenalex sunt realizate în fabrica proprie, de aproximativ 300 de metri pătraţi.

”Deoarece suntem în continuă dezvoltare, anul acesta am achi­ziţionat un spaţiu mai mare, o hală de 1.700 mp cu 6.000 mp de teren care este în curs de amenajare con­form cerinţelor ne­ce­sare în in­dus­tria ali­mentară. Es­timăm să ne mu­tăm cu toata acti­vi­tatea în noua lo­ca­ţie în aprilie 2017. În ceea ce ne priveşte, ca producţie, este sufi­cient o singură locaţie şi nu ar avea niciun sens să avem mai multe unităţi dispersate în ţară”, a mai spus orădeanca. În ceea ce priveşte produsele cosmetice, Phenalex apelează la importul ingredientelor exotice precum unt de cacao, ulei de cocos, unt de shea.

2

 

Exportă produse în Italia

”În general materia primă este de origine autohtonă. Extractul din tescovina de struguri, AntioxiVita îl procesăm din materie primă bio, de la ferma agricolă Erremme Agroferma din judeţul Timiş. Propolisul brut îl cumpărăm de la achizitori de produse apicole sau de la apicultori care pot furniza cantităţi mai mari. Pe cât se poate încercăm totuşi să facem achiziţii de materii prime, ambalaje şi consumabile produse în România”, a precizat Simona Brişboacă.

Phenalex realizează şi exporturi în Italia, deşi proprietara precizează că este un procent ”destul de mic” şi că vizează să intre pe pieţele altor ţări din Uniunea Europeană cu producţia de marmeladă şi pastă de roşii procesate la rece, produse pentru care a observat un interes în rândul consumatorilor.

3

 

Vând în farmacii şi magazine naturiste

”Avem creştere de la an la an, produsele sunt distribuite la nivel naţional atât în farmacii şi magazine naturiste, dar şi prin magazine online, astfel că produsele sunt disponibile destul de uşor clientului final”, a mai spus Simona Brişboacă.

Produsele inventate dub brandul Phenalex au primit recunoaştere în plan extern, obţinând medaliile de aur, argint şi premiile speciale câştigate la saloanele de inventică de la Varşovia şi Seul. Valoarea pieţei de suplimente alimentare din România este de 220 de milioane de euro, iar consumul de supliente alimentare a crescut cu 20% anul trecut faţă de perioada anterioară.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments