web analytics
Sunteți aici

FlorideLux: Clujenii au plătit, în medie, 230 de lei pentru florile și cadourile achiziționate online

Grupul FlorideLux, specializat în comercializarea online de aranjamente florale şi cadouri, spune la nivelul județului Cluj, 60% dintre comenzile sunt făcute preponderent de femeile tinere, cu vârste între 25 şi 45 ani.

În primele nouă luni ale anului, clujenii au plătit, în medie, 230 de lei pentru florile și cadourile achiziționate online, iar volumul comenzilor plasate a crescut cu aproape 60%, față de perioada similară din 2015. Cele mai multe cereri s-au înregistrat în zilele de joi, între orele 12.00 – 16.00, și au fost generate, cu precădere, de persoane cu venituri medii și mari, rezidente în municipiul Cluj-Napoca.

”Primele trei trimestre au fost marcate de creșteri substanțiale, la nivelul Clujului. Evoluția a fost susținută preponderent de persoanele fizice, care au plasat 95% dintre comenzile din județ. Asta s-a reflectat și în dispozitivele folosite de clienți. Astfel, 58% dintre ei au apelat la smartphone-uri și tablete pentru achizițiile de pe website-ul florăriei și doar 42% dintre comenzi au fost făcute de desktop-uri. Per total, cererea foarte mare a dus la majorarea semnificativă a ponderii afacerilor generate de Cluj la nivelul grupului” a, declarat Marius Dosinescu, CEO și fondator al FlorideLux.

Raportat la device-urile mobile, 70% dintre clujenii care au cumpărat flori online au utilizat sistemul de operare Android, în timp ce smartphone-urile și tabletele cu iOS au totalizat un sfert dintre achizițiile mobile din județ. În schimb, dispozitivele cu Windows au generat doar 5% din totalul cumpărăturilor de pe mobil din Cluj.

Bonul mediu pentru achizițiile companiilor clujene a fost de 548 de lei

Datele companiei mai arată că, deși persoanele fizice au făcut cele mai multe comenzi online de flori și cadouri, raportul se schimbă în privința bonului mediu. Astfel, achizițiile companiilor clujene au depășit, în medie, 548 de lei, în timp ce persoanele fizice au cumpărat online flori și cadouri cu valori medii de 212 lei.

În Cluj-Napoca, pe Bd. 21 decembrie 1989 nr.19, este prezentă și o franciză FlorideLux, inaugurată în primăvara lui 2014. Prin intermediul florăriei, grupul asigură atât vânzări offline, cât și livrări same-day în județ. În prezent, comenzile online din Cluj reprezintă aproape 3% din totalul înregistrat de FlorideLux în toată România. Businessul FlorideLux va depăși pragul de 1 mil. euro în acest an.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW