23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica de mobilier Taparo de lângă Târgu Lăpuș va ajunge la afaceri...

Fabrica de mobilier Taparo de lângă Târgu Lăpuș va ajunge la afaceri de 100 mil. euro anul viitor

Producătorul de mobilier Taparo, controlat de omul de afaceri Ioan Filip, mizează anul viitor pe o cifră de afaceri de 100 mil. euro, în condiţiile în care va încheia anul în curs cu un business total de 90 mil. euro. Antreprenorul Ioan Filip deține în localitatea Borcut, de lângă Târgu Lăpuș, judeţul Maramureș o fabrică de mobilier pe o suprafaţă de aproape 80.000 mp.

Taparo este al doilea cel mai mare producător de mobilă din România, cu 1.700 de angajaţi în prezent, dar şi unul dintre cei mai importanţi furnizori locali pentru retailerul suedez IKEA. Taparo are în prezent circa 50-60 de furnizori, care realizează pentru producă­torul de mobilă diverse componente. Aceşti furnizori au la rândul lor circa 700 de oameni.

”Ţinta noastră este să ajungem la 100 de milioane de euro anul viitor. Peste cinci ani mă văd în aceeaşi companie, dar care o să fie mult mai puternică. Ne dorim să întărim relaţia cu partenerii noştri”, a spus Ioan Filip, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi acţionar în cadrul grupului Taparo.

Ioan Filip, un inginer cu background în industria textilă, a intrat în business cu o filatură de bumbac în oraşul natal Târgu Lăpuş, iar după un declin al domeniului textil a încercat să transfere activitatea către prelucrarea lemnului şi a început partene­riatul cu IKEA, pentru care este încă furnizor de mobilă.

Maramureşul realizează 20% din exporturile de mobilă ale României

Taparo este a doua cea mai mare companie cu acţionariat românesc din judeţul Maramureş, după Aramis Invest. Mobila este cuvântul care caracterizează businessul din acest judeţ, având în vedere că din Maramureş pleacă cea mai mare cantitate de mobilă către export.

Toate firmele producătoare de mobilă din Maramureş au trimis anul trecut la export produse în valoare de peste 1,7 mld. lei, adică circa 20% din exporturile de mobilă ale României, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. În anul 2015, Taparo s-a aflat pe poziţia a treia în topul celor mai mari exportatori de mobilă şi al doilea cu acţionariat românesc, conform datelor de la INS.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments