web analytics
Sunteți aici

Cel mai mare producător de mobilă din ţară vrea afaceri de 1 mld. lei şi 4.500 de angajaţi

Aramis Invest din Baia Mare, cel mai mare producător şi exportator de mobilă, mai vrea să angajeze 700 de oameni până la finalul anului viitor, ajungând astfel la aproximativ 4.500 de salariaţi. Compania, controlată de Vladimir Iacob şi Marius Selescu, livrează 98% din producţia fabricii din judeţul Maramureş către retailerul suedez IKEA, dar şi-a creat şi propriul brand pe piaţa mobilei, Aramis Feeling.

”Noi avem o responsabilitate so­cia­lă foarte mare în Maramureş şi încercăm să avem grijă de asta. Acum avem circa 3.800 de angajaţi, iar anul viitor vom ajun­ge la aproximativ 4.500 de salariaţi. Noi suntem foarte apropiaţi de angajaţi, mergem în fabrică, vorbim cu oamenii, vedem ce putem îmbunătăţi” , a spus Ioan Iacob-Floria, deputy CEO şi direc­tor financiar (CFO) al Aramis Invest.

Producătorul de mobilă a avut o evo­luţie continuă în ultimii ani, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cât şi al numărului de angajaţi. De exemplu, în anul 2007,  Aramis Invest avea mai pu­ţin de 1.700 de angajaţi. Nevoia tot mai mare de angajaţi ca urmare a creş­te­rii producţiei, dar şi criza forţei de mun­că prin care trece România, mai ales în par­tea de vest, fac tot mai dificilă gă­sirea de oameni în fabrici. Directorul companiei din Baia Mare este însă optimist şi crede că va găsi oameni în zona mu­ni­ci­piului Baia Mare pentru a lucra în fa­brica Aramis. Salariul mediu net lunar al unui angajat din producţie al Aramis este de 1.450 de lei.

”Disponibilitate există, sunt sigur că vom găsi angajaţi. Şi dacă nu vom reuşi să atragem forţă de muncă din zonă, o să calificăm cât mai bine oamenii care lucrează deja pentru noi”, a explicat ma­nagerul, care conduce o companie cu o istorie de peste 20 de ani.

aramis-1

Cifră de afaceri de 150 mil. euro în 2015

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 660 mil. lei (150 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de 2014 , con­form datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.. Pentru anul acesta, Aramis Invest îşi buge­tase un rulaj de peste 770 mil. lei, po­tri­vit datelor furnizate anterior de companie şi la anul speră să ajungă la un miliard de lei.

”Anul viitor sperăm să ajungem la o cifră de afaceri de un miliard de lei. Lucrurile merg într-o direcţie bună. Secretul constă în multă muncă”, a mai spus Ioan Iacob-Floria. Astfel, Aramis Invest va ajunge în ”clubul” miliar­dari­lor români şi va intra pe o listă deschisă în prezent de companii româneşti precum Dedeman, Tinmar sau RCS&RDS.

aramis-2

Investiţii de 44 mil. euro în ultimii doi ani

Istoria Aramis Invest a început în anul 1994, iar în 1997 compania a realizat prima livrare de mici sisteme de depozitare către un retailer de pe piaţa internaţională de mobilier. Tot în acea perioadă începe producţia de sertare şi mici sisteme de de­pozitare din PAL. În 2000, Aramis Invest demarează fabricarea de obiecte de tapiţerie (tabureţi şi părţi de şezut), iar în 2005 cea de canapele. Apoi au loc în fiecare an noi proiecte de extindere pentru ca în 2011 să înceapă producţia de saltele. O altă contribuţie importantă la creşterea businessului a avut-o şi in­ves­tiţia în fabrica de  spume poliure­ta­nice făcută în urmă cu şase ani. Doar în ultimii doi ani, Aramis a investit circa 200 de milioane de lei (44 mil. euro).

Parteneriatul cu IKEA a plasat producătorul din Baia Mare şi în vârful celor mai mari exportatori cu capital ro­mâ­nesc. Aramis Invest este unul dintre cei circa 20 de furnizori de mobilă şi de­coraţiuni din România ai IKEA. Aramis, alături de Apulum Alba Iulia şi Aviva din Sighetu Marmaţiei au fost de­sem­naţi anterior de Henrik Elm, global pur­chase development manager al IKEA, ca fiind unii dintre cei mai buni fur­nizori la nivel global pe care retaile­rul îi are în prezent.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW