23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Fortech fac 20 mil. euro din soluţii software la...

Clujenii de la Fortech fac 20 mil. euro din soluţii software la comandă

Dezvoltatorul de soluţii software la comandă Fortech, cu sediul central în Cluj-Napoca, deţinut de Călin Văduva, mizează pentru acest an pe afaceri de 20 de milioane de euro, în creştere cu peste 8% faţă de anul trecut, pe fondul extinderii businessului şi a consolidării echipei în noile centre înfiinţate.

Compania, înfiinţată în urmă cu 12 ani la Cluj-Napoca de antre­pre­norul Călin Văduva, a înregistrat deja în primul semestru afaceri cu 35% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În primele nouă luni ale acestui an, dezvoltatorul software a câştigat 15 clienţi noi, majoritatea din SUA.

Fortech dezvoltă soluţii software la comandă preponderent pentru firme din străinătate care activează în industrii precum auto, comerţ electronic, telecom, media şi sănătate. Portofoliul de clienţi al companiei numără în prezent peste 100 de companii din Europa şi SUA.

Sediul central al Fortech se află la Cluj-Napoca, însă compania şi-a extins anul acesta prezenţa în ţară deschizând birouri în Oradea şi la Iaşi. Biroul din Oradea a fost inaugurat în primăvara acestui an, echipa de acolo numărând în prezent 22 de persoane. În Iaşi, Fortech are momentan 35 de angajaţi în două locaţii, compania deschizând recent al doilea birou în oraş. Specialiştii IT din Iaşi au expertiză în aproape toate limbajele de programare Java, .NET, C++, Mobile.

”Cele mai însemnate colaborări noi au fost semnate cu clienţi din Statele Unite ale Americii. Totodată, în 2016 am intrat pe pieţe noi, în special în Suedia, Olanda şi Israel. În doi ani echipa Fortech din Iaşi va număra 100 de persoane”, a spus Călin Văduva, fondatorul şi CEO-ul Fortech.

600 de angajaţi lucrează la Fortech

În prezent, Fortech are în total 600 de angajaţi, din care 90% lucrează în centrele din Cluj-Napoca (sediul central şi încă două birouri). Anul trecut compania a avut în medie 468 de angajaţi, cu 123 mai mulţi decât în 2014, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Până la finalul anului, Fortech are în plan să recruteze peste 30 de persoane.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments