web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Blue Air a deschis bază operaţională pe aeroportul din Cluj-Napoca

Blue Air a deschis bază operaţională pe aeroportul din Cluj-Napoca

Compania aeriană low-cost Blue Air a deschis cea de-a şasea bază operaţională din România, pe aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj, pentru care a alocat o aeronavă Boeing 737-800, cu o capacitate de 189 de locuri.

Blue Air a început operarea pe Aaeroportul din Cluj-Napoca în luna iunie din acest an, prin deschiderea zborurilor către Bucureşti, Liverpool şi Dublin. Mai mult, compania a introdus un zbor triangular între Cluj-Napoca-Timişoara-Iaşi, la data de 1 octombrie 2016. Până în 16 decembrie, Blue Air va conecta Clujul cu Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Regatul Unit.

Odată cu deschiderea sezonului de vara 2017, Blue Air îşi extinde prezenţa în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave 737-800, adaugând patru noi rute cu plecare de pe aeroportul din Cluj către Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie) şi Hamburg (3 iunie). Din 15 iunie 2017, un alt zbor intern va conecta Clujul de litoralul Marii Negre, mai exact de Constanţa.

”Prin alocarea unei aeronave pe aeroportul din Cluj, Blue Air investeşte semnificativ la nivel local, toate entitaţile economice din Transilvania beneficiind de angajamentul companiei noastre. Totodata dezvoltarea bazei noastre facilitează şi crearea de noi locuri de muncă, ţinta noastră fiind ca 100% din personalul nostru de la Cluj să fie local”, a spus Tudor Constantinescu, director comercial Blue Air.

Blue Air înregistrează anul acesta creşteri semnificative, atât în privinţa numărului de pasageri transportaţi, cât şi al numarului de avioane care alcătuiesc flota. Compania estimeaza o creştere de 50% a traficului faţă de anul precedent, la un total de 3,2 milioane de pasageri în 2016.

”Alocarea primei aeronave Blue Air pentru baza operațională de la Cluj-Napoca odată cu trecerea la sezonul de iarnă 2016/2017 aduce frecvențe crescute pe destinația București-Otopeni, de la 4 la 12 zboruri pe săptămână, precum și o nouă destinație Blue Air de la Cluj-Napoca, Birmingham, din 16 decembrie 2016. De asemenea, ca urmare a creșterii numărului de zboruri pe destinația internă, București-Otopeni, se creează premisele dublării numărului de pasageri pe această rută, pentru anul 2017 dar și creșterii traficului aerian pe aeroport ca urmare a deschiderii a 5 noi rute Blue Air”, a declarat David Ciceo, directorul general al aeroportului din Cluj-Napoca.

Blue Air are 8 baze operaţionale în Europa

Blue Air şi-a început activitatea acum aproape 12 ani, în prezent oferind zboruri către peste 90 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia şi Spania. Compania are 8 baze operaţionale, 8 baze operaţionale în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa (din 27.04.2017), Iaşi, Larnaca, Liverpool (din 26.03.2017) şi Torino. Blue Air operează o flotă de aeronave Boeing 737, având interioare moderne cu scaune Recaro, ce oferă pasagerilor o experienţa îmbunătaţită şi confortabilă pe timpul zborului.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW