1.8 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALO fabrică de componente auto de lângă Braşov a realizat afaceri de...

O fabrică de componente auto de lângă Braşov a realizat afaceri de 111 mil. euro la nouă luni

Producătorul de componente auto Preh România, filiala locală a grupului german Preh, cu vânzări globale de 763 mil. euro şi 4.900 de angajaţi anul trecut, a rea­lizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 111 mil. euro, mai mult cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

La fabrica Preh din Ghimbav (Braşov) sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

”Am finalizat construcţia unei hale de producţie, cu o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi, în vederea extinderii capacităţii şi introducerii unor noi procese de fabricaţie. Din trimestrul IV vom demara opt proiecte pentru Audi, reprezentând componente noi pentru Preh”, a spus Mihaela Forgaciu, director general Preh România.

Germanii dispun la Ghimbav de o suprafaţă de producţie şi depozitare de peste 10.000 mp, la care s-a adăugat noua unitate de 13.000 mp, urmând ca până în 2018 să fie ocupată toată noua suprafaţă de producţie cu proiecte şi tehnologii noi, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Noua unitate este destinată producţiei de circuite electronice (Surface Mount Technology – maşini automate de populat plăci cu componente electronice), care vor creşte valoarea produsului finit, potrivit companiei.

Preh a alocat pentru acest an 13 mil. euro pentru achiziţia unor noi linii de asamblare şi utilaje pentru producţie, după ce anul trecut compania a finalizat un proiect de investiţii de 7 milioane de euro. Investiţia va fi complet finalizată în anul 2019, când compania plănuieşte să ajungă la 1.400 de angajaţi şi afaceri totale de peste 200 mil. euro. În prezent, capacitatea de producţie a fabricii Preh din Ghimbav este de 10 milioane de piese anual.

”Până la finalul lunii septembrie volumul investiţiilor realizate a fost de 4,5 milioane de euro, restul banilor, până la 13 milioane de euro, urmând a se cheltui în trimestrul IV, când se demarează noile proiecte. Piaţa auto a fost relativ stabilă în acest an, observându-se o creştere prudentă, care se va regăsi şi în prognozele anului viitor”, a spus Mihaela Forgaciu.

În prezent, la fabrica Preh din Ghimbav lucrează 985 de oameni, urmând ca până la finalul anului să mai fie recrutate 30 de persoane. Joburile disponibile sunt de dezvoltator software (embedded) şi hardware, dezvoltator PCB Layout, tehnician electromecanic, stivuitorist, muncitori la asamblarea pieselor, controlor calitate, contabil sau analist financiar.

Afaceri de 133,5 mil. euro anul trecut

Compania Preh România a fost înfiinţată în anul 2008, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Anul trecut, compania a realizat o cifră de afaceri de aproape 593,8 mil. lei (133,5 mil. euro), un profit net de peste 26 mil. lei (circa 5,9 mil. euro), cu un număr mediu de 832 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni.

Grupul german Preh este controlat de Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai. Preh, cu vânzări globale de 763 mil. euro şi 4.900 de angajaţi anul trecut, are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România, care produc sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor (sisteme de senzori, unităţi de control electronic şi sisteme de asamblare). La nivel global, Preh concurează cu Marquard, Continental sau Brose.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments