9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii şi timişorenii au câștigat cea mai importantă competiție destinată start-up-urilor din...

Clujenii şi timişorenii au câștigat cea mai importantă competiție destinată start-up-urilor din Transilvania

Idea Challenge by Imprezzio, cea mai importantă competiție din Transilvania destinată start-up-urilor, a atras, la cea de-a doua sa ediție, peste 70 de concurenți din 16 țări. Marele premiu a fost adjudecat de SkillView, o platformă dezvoltată de doi timişoreni, ceilalți câștigători fiind clujenii, care au dezvoltat platformele Bounce Match și ZigZad.

În etapa finală au intrat 23 de proiecte care au fost jurizate de o echipă care a reunit personalități de talie internațională, precum Russell Page, CEO al Imprezzio Inc., Daniel Szekely, Head of SME al Băncii Transilvania sau Tudor Ciuleanu, CEO al Imprezzio Global.

Membrii juriului au decis să ofere marele premiu echipei care a dezvoltat SkillView. Acest premiu este reprezentat de o călătorie de afaceri în SUA. Membrii echipei timișorene vor avea întâlniri cu potenţiali investitori. Platforma premiată a fost fondată de Răzvan Avram şi de Alexandru Aciu, doi tineri timişoreni cu experiență în IT. Produsul lor le permite companiilor să deruleze online întregul proces de angajare, de la recrutare, la selecţie şi interviuri finale.

Platforma facilitează utilizarea de fişiere video, audio şi text în procesul de angajare şi se adresează direct managerilor, respectiv departamentelor de HR. Astfel, eficientizează timpul şi resursele necesare identificării şi filtrării candidaţilor conformi job-urilor disponibile.

”Acesta a fost cel de-al doilea an în care am organizat competiția. Am văzut mulți participanți care s-au dovedit a fi foarte buni. De asemenea, am văzut multe idei minunate. Echipa noastră din Cluj, Imprezzio Global, a făcut un lucru absolut remarcabil prin organizarea acestei competiții”, a declarat Russell Page, membru al juriului şi CEO al Imprezzio Inc.

Un alt câștigător, care a convins membrii juriului şi va intra într-un program intensiv de accelerare a business-ului oferit de Imprezzio Global și derulat de Spherik Acclerator, este echipa care a dezvoltat BounceMatch, platformă online care se adresează practicanților de sporturi. Platforma îi ajută să găsească parteneri compatibili şi să rezerve terenuri pentru joc. Ideea BounceMatch îi aparţine lui Cristi Anghel, din Cluj-Napoca, fost baschetbalist de performanţă.

”A fost o adevărată plăcere pentru Spherik să susțină Idea Challenge în efortul de a crea mai multe oportunități pentru ecosistemul de startup-uri. De-a lungul acestei săptămâni, multe dintre echipe au lucrat cu noi până după miezul nopții, dezvoltându-și ideile legate de pitch și produs cu scopul de a se pregăti pentru acestă oportunitate – ceea ce reprezintă exact nivelul de efort și dedicare pe care îl căutăm atunci când vine vorba de echipele care să se alăture programului Spherik”, a declarat Jennifer Austin, director al Spherik Accelerator.

Banca Transilvania investește în dezvoltarea acestor afaceri

Platforma BounceMatch a fost remarcată și de Banca Transilvania. Cea mai mare bancă cu capital românesc a oferit, de asemenea, două premii speciale, care constau în asistența necesară pentru intrarea pe piață a produselor, precum și sprijin pentru dezvoltarea afacerilor.

Astfel, BounceMatch este unul dintre câștigătorii acestui premiu special, iar cel de-al doilea câștigător este echipa ZigZad, soluţie automatizată de retargeting, care ajută magazinele online să capteze şi să îşi fidelizeze clienţii prin campanii dedicate de retargeting şi remarketing.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments