2.6 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALVânzările producătorului de confecţii Secuiana au crescut cu 16% în primele nouă...

Vânzările producătorului de confecţii Secuiana au crescut cu 16% în primele nouă luni

Producătorul de confecţii Secuiana din Târgu-Se­cuiesc a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de peste 26 mil. lei (5,8 mil. euro), mai mult cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii ex­portului cu 22%.

Secuiana estimează pentru anul în curs afaceri totale de peste 34 mil. lei (7,6 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de 2015. Principalii parteneri de afaceri ai Secuiana pe piaţa ex­ternă sunt Bruno Saint Hillaire din Franţa, Alberto şi Carl Gross din Germania, IC Company din Danemarca, Mise au Green din Franţa, Adamakos din Grecia sau Come­back Fashion din Olanda. Compania a câştigat anul tre­cut noi clienţi din Italia, Irlanda şi din zona scandinavă.

”De la începutul anului am avut acoperită întreaga capacitatea de producţie. Am înregistrat în primele nouă luni o creştere de 22% a ex­por­tului, iar pe piaţa internă vânzările s-au majorat cu 4% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Ne aşteptăm ca 2016 să fie primul an cu profit, după opt ani de pier­dere”, a declarat Dobra Laszlo, direc­torul general al Secuiana.

Capacitatea de pro­ducţie zilnică a com­paniei este de 2.400 de pantaloni şi 250 de cămăşi şi tricouri polo. Pe piaţa internă compania deţine o reţea de 25 de magazine, amplasate în diverse centre comerciale şi mall-uri din ţară, unde sunt comercializate confecţii grupate în colecţiile Adam’s, Secuiana Gold Collection şi Secuiana Men’s Clothing, potrivit informaţiilor existente pe site-ul companiei.

”Am deschis în acest an un magazin în ParkLake Bucureşti, urmând să mai inaugurăm o unitate la Piatra-Neamţ. Cele două magazine reprezintă investiţii de aproximativ 60.000 de euro, fiecare”, a spus direc­torul general al Secuiana.

480 de angajaţi ai Secuiana lucrează în producţie

Compania are în prezent 557 de angajaţi, dintre care 480 lucrează în producţie. În primele trei trimestre, producătorul de confecţii din Târgu-Secuiesc a angajat 75 de oameni, pentru a rezolva problemele legate de fluctuaţia de personal.

Producătorul de confecţii face parte din grupul Secuiana din Târgu-Secuiesc, alături de producătorii de textile Seconf SA şi S’mode SA şi firma de transport Secuiana Trans, conform unor informaţii furnizate anterior de companie. Secuiana are mai mulţi acţionari, persoane fizice, actuali şi foşti angajaţi ai companiei.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments