0.7 C
Cluj-Napoca
marți, martie 5, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALElectroglobal din Cluj a avut afaceri de 14 milioane de euro la...

Electroglobal din Cluj a avut afaceri de 14 milioane de euro la nouă luni

Furnizorul de materiale şi echipamente electrice Electroglobal Cluj, controlat de Radu Ciorba în asociere cu Maksay Csaba, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de aproximativ 14 mil. euro, în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania estimează pentru acest an afaceri totale de aproximativ 21 mil. euro.

Electroglobal furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii. Compania colaborează cu clienţi din sectorul materialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiarii direcţi, precum integratori de sistem şi instalatori.

”În primele nouă luni am înregistrat creşteri pe piaţa proiectelor electrice în domeniul automatizărilor, acţionărilor electrice şi de eficientizare energetică. Primul trimestru a fost net mai bun decât perioada similară din 2015, însă începând cu luna aprilie s-a constatat o descreştere accentuată a investiţiilor în industrie, dar şi lipsa proiectelor noi în infrastructura din România, pe tot parcursul anului”, a spus Radu Ciorba, director executiv şi unul dintre acţionarii Electroglobal.

Compania dezvoltă de la zero o capacitate nouă de producţie şi eficientizează un sistem existent prin consultanţă, proiectare de sisteme de automatizări, acţionări şi luminotehnică, uzinare tablouri electrice de distribuţie şi automatizare, integrarea sistemelor, dezvoltare software de automatizări, asistenţă tehnică pentru montaj, punerea în funcţiune şi service.

Oficialii companiei clujene estimează pentru perioada următoare o scădere a nivelului de comenzi de la clienţii care au expunere mare a vânzărilor în piaţa românească şi cea britanică, aşteptând în continuare un volum diminuat în branşele Oil&Gas, metalurgie şi ciment.

”Continuăm investiţiile în resurse umane, IT şi echipamente tehnice, alocând peste 50% din profitul pe care apreciem că-l vom obţine în acest an. Reducerea costurilor corelată cu creşterea productivităţii sunt obiective majore ale clienţilor noştri, automatizările şi acţionările electrice fiind componente esenţiale care contribuie la maximizarea eficienţei în producţie”, a precizat Radu Ciorba.

În prezent, echipa Electroglobal se apropie de 100 de angajaţi, însă compania mai caută electriceni pentru departamentul de producţie, ingineri software şi ingineri ofertare pentru departamentul de vânzari. Electroglobal are sediul central în Cluj-Napoca şi puncte de lucru în Bucureşti, Bacău, Timişoara, Braşov, Craiova şi Ploieşti, prin care asigură acoperire naţională pentru contactul direct cu beneficiarii.

Afaceri de 21,5 mil. euro anul trecut

Compania a avut în 2015 o cifră de afaceri de aproximativ 96,2 mil. lei (21,5 mil. euro), un profit net de peste 3,7 mil. lei (840.000 de euro) şi un număr mediu de 75 de angajaţi. Electroglobal a fost înfiinţată în urmă cu 12 ani la Cluj ca distribuitor de materiale şi echipamente electrice ale unor importanţi producători europeni, fiind controlată în prezent de Radu Ciorba Cristian şi de Maksay Csaba, în condiţiile în care cel de-al treilea asociat, Ioan Ciorba, s-a retras anul trecut din companie. La momentul înfiinţării, în anul 2004, Electroglobal era deţinută de patru antreprenori (doi cetăţeni români şi doi cehi). În primul trimestru din acest an s-a realizat o mărire de capital social de la un milion de lei la 4 milioane de lei.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments