20.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBilka Steel din Braşov a făcut 45 mil. euro din afaceri cu...

Bilka Steel din Braşov a făcut 45 mil. euro din afaceri cu sisteme pentru acoperiș

Producătorul de învelitori metalice Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, a înregistrat în primele 9 luni afaceri de 45 milioane euro, în creștere cu 44% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Rezultatele se datorează în principal proiectului investițional de 10 milioane de euro demarat în 2014 și finalizat în 2016. În urma acestui proiect, Bilka a instalat 15 noi linii de producție pentru fabricarea sistemului complet pentru acoperiș și a ajuns să numere 250 de angajaţi, faţă de 150 anul trecut.

”Am reuşit să ne menținem ritmul de creștere de aproximativ 40% din ultimii ani și asta se datorează în principal planului de dezvoltare și investiții desfășurat în perioada 2014-2016. În urma acestui proiect am achiziționat și integrat în fluxul de producție o nouă platformă de producție de 27.000 mp, am instalat 15 noi linii de producție, am lansat 3 noi modele de țiglă metalică și astfel încheiem investițiile pentru divizia rezidențial”,  a spus Horațiu Țepeș, proprietarul Bilka.

bilka-10Au dublat cifra de afaceri în trei ani

Efectele acestui proiect se reflectă în cifra de afaceri a companiei care aproape s-a dublat, de la 23 de milioane de euro cât era la finalul lui 2013, la 45 milioane de euro, cât s-a înregistrat în primele 9 luni ale lui 2016. Pentru finalul anului, compania estimează menținerea creșterii înregistrate în primele 9 luni. După ce anul acesta compania a finalizat etapa de expansiune pentru rezidențial, vizează noi planuri de investiții și dezvoltare ce pot impulsiona afacerile Bilka să urce la 100 milioane de euro în următorii 2 ani.

”Începând cu 2017 avem în vedere demararea unui nou plan investițional în sectorul industrial, producția de table cutate destinate sectorului industrial, producția de panouri termoizolante, profile industriale, casete structurale și hale la cheie. În prezent, producţia pentru spaţiile industriale reprezintă 12% din totalul producţiei și vrem să o ducem la 40% în următorii ani”, a spus Țepeș. Pentru acest proiect, compania și-a bugetat și planificat investiții de 12 milioane de euro, însă are nevoie de noi spații de producție.

bilka-11Investiții de 12 mil. euro în producţia pentru spaţiile industriale

”Spațiile disponibile din vecinătatea fabricii se află în domeniul public și avem înaintată cerere de închiriere către autoritățile locale. Dacă ni se închiriază terenul solicitat vom demara investițiile și în doi ani vom ajungem la afaceri de 100 milioane de euro, dacă nu, vom fi nevoiți să blocăm temporar acest proiect. Aici întâmpinăm dificultăți, dar sperăm că autoritățile vor analiza oportunitățile și nu vor pune piedici unei investiții de 12 milioane de euro”, a precizat Horațiu Țepeș.

Conform studiilor oficiale, în 2015 piața totală de acoperișuri s-a ridicat la 31 milioane de metri pătrați, din care 65% (20 milioane mp) reprezintă țigla metalică, țigla de beton 8%, țigla ceramică 13%, restul este reprezentat de alte tipuri de acoperiș.

”Proiectele rezidențiale și industriale demarate în ultimii doi ani se reflectă și în creșterile înregistrate de piața de acoperișuri. În contextul în care doar 11% din locuinţele Români­ei sunt case şi apar­ta­mente noi, ri­di­cate după 1990, această creștere a sectorului rezidențial este necesară și estimăm că se va menține și în următorii ani”, a mai spus Țepeș.

bilka-12Piața de acoperișuri crește cu 10%

Pentru finalul lui 2016 compania estimează o creștere a pieței de acoperișuri cu 10%. Aproximativ 70% din totalul acoperișurilor comercializate sunt reprezentate de cele metalice, iar previziunile sunt ca în trei ani să depășească 70%. Bilka a înregistrat în 2015 afaceri de 43,1 milioane de euro. Fabrica se întinde în prezent pe o suprafață de 45.000 mp cu destinație hale de producție, depozitare și birouri.

Pe poarta fabricii au ieșit doar anul trecut peste 5,5 milioane mp de țiglă metalică, iar în cei 9 ani de activitate peste 18,2 milioane de mp, ceea ce înseamnă 100.000 de acoperișuri. În 2015, Bilka și-a vândut produsele la nivelul întregii țări prin intermediul a peste 500 dealeri stabili.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments