22.6 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBitdefender a finanţat un laborator de informatică pentru studenţii de la UBB...

Bitdefender a finanţat un laborator de informatică pentru studenţii de la UBB Cluj

Producătorul român de soluţii de securitate IT Bitdefender a inaugurat un laborator de informatică destinat studenţilor Facultăţii de Matematică şi Informatică, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Laboratorul este dotat cu 12 calculatoare de ultimă generaţie şi asigură studenţilor hardware performant şi condiţii de lucru moderne.

În plus, Bitdefender va fonda începând cu anul universitar 2016-2017, două cercuri studenţeşti în cadrul universităţii din Cluj-Napoca: unul de programare în limbajul C, unde vor participa 40 de studenţi, şi, ulterior, unul de pen-testing, securitate şi atacuri informatice, de 25 studenţi. Studenţii care se înscriu la aceste cercuri vor beneficia de oportunităţi de angajare în cadrul companiei şi de premii în produse în valoare de 10.000 de euro.

”Parteneriatele public-private între universităţi şi companii ajută studenţii să devină mult mai competitivi şi să se integreze rapid în piaţa muncii. Cluj-Napoca este unul dintre oraşele de importanţă fundamentală pentru Bitdefender şi contribuie decisiv la produsele şi tehnologiile româneşti folosite de 500 de milioane de utilizatori de pe toate continentele”, a spus Sándor Lukács, Lead Technical Project Manager, Proactivity & Kernel Research, Bitdefender.

Peste 200 de studenţi clujeni au parcurs programele de pregătire ale Bitdefender în ultimii ani, unii având în prezent roluri de importanţă strategică în cadrul companiei. 13 doctoranzi şi 15 masteranzi lucrează în Bitdefender şi, simultan, sunt implicaţi în pregătirea studenţilor, unde predau cursuri şi laboratoare în facultăţile clujene.

100 de angajaţi ai Bitdefender lucrează la Cluj

O sută dintre cei peste 1.000 de angajaţi ai Bitdefender lucrează în sediul din Cluj-Napoca. Angajaţii companiei din centrul din Cluj-Napoca se ocupă exclusiv de cercetare şi dezvoltare, fiind responsabili de tehnologii-cheie pentru companie, vândute mai departe de către partenerii-integratori ai Bitdefender, şi folosite de utilizatori din peste 150 de ţări.

Specialiştii din Cluj-Napoca se ocupă, printre altele, de analiză de software periculos, metode de detecţie dinamică de malware pe bază de comportament, machine learning, big data analysis, tehnologii tip firewall şi anti-rootkit precum şi solutii de securitate pe baza de virtualizare care rulează în afara sistemului de operare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments