-0.3 C
Cluj-Napoca
marți, martie 5, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂUn producător german de componente auto vrea 650 de oameni în fabrica...

Un producător german de componente auto vrea 650 de oameni în fabrica de la Oradea

Producătorul german de sisteme de evacuare Eberspaecher Exhaust Technology România a deschis la Oradea o fabrică de catalizatori şi amortizoare de zgomote pentru producători europeni de automobile. Până la finalul acestui an, compania va crea aproximativ 150 de locuri de muncă, urmând ca la capacitate maximă, numărul de angajaţi să crească până la 650.

Noua fabrică Eberspaecher are o suprafaţă de 27.500 mp, fiind construită în mai puţin de opt luni pe un teren de circa 11 hectare în parcul Eurobusiness, aflat în proprietatea primăriei din Oradea. Unitatea de producţie de la Oradea include atât zone logistice, cât şi de producţie, dar şi un complex de birouri. Germanii estimează că până în anul 2020 capacitatea anuală de producţie va ajunge la 1,5 milioane de catalizatori şi amortizoare de zgomot şi până la 5 milioane de ţevi. La capacitate maximă se va produce un convertor catalitic la fiecare 15 secunde.

”Această extindere a capacităţilor de fabricaţie este impusă de creşterea puternică a sectorului Exhaust Technology, pe fondul obţinerii de noi comenzi. Cu noua am­plasare, ne continuăm orientarea spre producţia stra­tegică globală, precum şi traiectoria de creştere la nivel mondial”, a declarat Thomas Wald­hier, CEO al Eberspaecher Exhaust Techno­logy.

Eberspaecher este unul dintre furnizorii mari la nivel global de sisteme de evacuare, sisteme de încălzire pentru autoturisme şi sisteme de aer condiţionat pentru autobuze, investiţia de la Oradea fiind prima unitate de producţie dezvoltată de grupul german pe piaţa locală. Printre clienţii germanilor se numără aproape toţi producătorii de autovehicule de pasageri şi comerciale din Europa, America de Nord, dar şi din Asia.

Grupul german are peste 60 de fabrici în 25 de ţări

Compania a fost înfiinţată în anul 1865 la Esslingen, Germania, de către Jakob Eberspacher, ca o întreprindere meşteşugărească. In prezent grupul german are peste 60 de fabrici în 25 de ţări, în care lucrează circa 8.600 de angajaţi. Anul trecut, grupul german a realizat vănzări totale de aproximativ 4,4 mld. euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments