9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALMobilaDalin din Reghin face 7,5 mil. euro din producţia de mobilier tapiţat

MobilaDalin din Reghin face 7,5 mil. euro din producţia de mobilier tapiţat

Producătorul de mobilier ta­piţat MobilaDalin, controlat de familia Cotoi din Reghin, mizează în acest an pe o creştere de 15% a afa­cerilor faţă de anul 2015, până la apro­­xi­mativ 7,5 mil. euro. Producătorul din Reghin a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 3 mil. euro, mai mult cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

MobilaDalin a încheiat anul 2015 cu afaceri totale de peste 29 mil. lei (aproximativ 6,5 mil. euro), un profit net de peste 2 mil. lei (460.000 de euro) şi cu un număr mediu de 329 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. În prezent, în cadrul fabricii de mobilier MobilaDalin din Reghin lucrează 350 de angajaţi.

”Rezultatele pozitive din primul se­mestru se datorează creşterii pon­derii produselor cu valoare ridi­cată faţă de articolele destinate unui seg­ment de preţ redus. Afacerile MobilaDalin din acest an vor fi sus­ţinute de creşterea cererii pe piaţă, de noile colecţii lansate în ultimii ani, dar şi de extinderea pe noi pieţe, pre­cum Ungaria sau Bulgaria”, a spus Dan Cotoi, director general al MobilaDalin.

Cifra de afaceri realizată de MobilaDalin pe piaţa din Ungaria s-a dublat în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în Bulgaria, unde compania este prezentă din primăvara anului trecut, au fost deschise două magazine şi se intenţionează lansarea unor noi unităţi, alături de un partener local.

Compania are o capacitate de producţie de aproximativ 50.000 mc/an şi activează pe o platformă de peste 10.000 de mp aflată la Reghin,  judeţul Mureş, o zonă cu tradiţie în do­meniul producţiei de mobilier. Portofoliul de produse MobilaDalin include canapele, scaune şi paturi, alături de accesorii şi alte produse de mobilier tapiţat. Produsele sunt comer­cializate prin intermediul unei reţele de magazine partenere, care însu­mează peste 150 de puncte de vânzare în toată ţara, dar şi prin intermediul magazinului online, începând din această lună.

”Magazinul online este destinat atât pieţei locale, cât şi celei din Uniunea Europeană, unde am observat o creştere a cererii pentru produsele noastre. Având în vedere creşterea ponderii segmentului de vânzări online în general, dar şi interesul crescut al clienţilor faţă de posibilitatea comandării produselor într-un mod accesibil, considerăm oportun consolidarea brandul nostru şi prin intermediul acestui canal de vânzare”, a spus Dan Cotoi.

MobilaDalin a finalizat în acest an investiţii de aproximativ 400.000 de euro, ce au presupus achiziţia de utilizaje şi tehnologii noi, care să contribuie la reducerea timpului de lucru. Totodată, au fost realizate investiţii şi în consolidarea sistemului informatic şi creşterea gradului de control al fluxului de producţie.

Au lansat o nouă colecţie de mobilier

Compania a lansat în acest an o nouă colecţie de mobilier, TransHurbana, dezvoltată împreună cu designerul Mihai Grama, având ca temă deplasarea valorilor populare înspre folclorul urban contemporan. Colecţia va fi completată cu accesorii şi elemente decorative şi va fi expusă la Târgul de mobilă de la Milano, din primăvara anului 2017, conform reprezentanţilor companiei.

Bazele afacerii MobilaDalin au fost puse de inginerul Toma Cotoi începând cu anul 1992, compania aflându-se în prezent la a doua generaţie de antreprenori (Dan Cotoi, unul dintre fiii omului de afaceri şi soţia acestuia, Monica Cotoi).

”Suntem o familie de ingineri, specializaţi în industria lemnului, a mobilei şi a materialelor textile. Profilul nostru tehnic precum şi înclinaţia spre inovaţie au stat la baza dezvoltării unei afaceri de familie, care se află la a doua generaţie. Am construit de la zero o fabrică de mobilă, un brand care este recunoscut în prezent atât la nivel naţional, cât şi internaţional”, a precizat Dan Cotoi.

Fabricarea produselor din lemn este o industrie în valoare de 5,8 mld. lei, care în 2015 număra circa 3.000 de companii. Principalii jucători din piaţă sunt producătorii Aramis Invest, Italsofa România, Taparo, Cotta Internaţional, Plimob, PGS Sofa&Co, GP Sofa, dar şi alţii.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments