18.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCompania de IT Innobyte: Salariul unui programator cu experienţă ajunge la 3.000...

Compania de IT Innobyte: Salariul unui programator cu experienţă ajunge la 3.000 de euro

Salariul unui specialist în IT porneşte de la 2.000 de euro net pe lună pentru o poziţie de programator senior şi poate să ajungă cu uşurinţă şi la 3.000 de euro net pe lună.

”Pachetul salarial depinde de nivelul experi­enţei, însă experienţa nu se măsoară în ani, ci în nu­mărul de proiecte livrate şi complexitatea lor. Sunt oameni care au zece ani de experienţă, dar au lucrat pe proiecte simple, iar alţii în doi ani reuşesc să dez­volte proiecte destul de com­­plexe. Legat de sala­riu, compania noastră este ali­­niată pieţei. De exem­plu, un programator seni­or poate să ajungă uşor la un salariu de 2.000 de euro sau chiar 3.000 de euro net pe lună”, a spus Cătă­­lin Bordei, part­ner & board mem­ber în cadrul firmei cu activităţi în do­me­niul IT Innobyte.

El a mai spus că tinerii absolvenţi de facultate sunt cei mai pretenţioşi când vine vorba de nivelul pachetului sala­rial în IT, aceştia optând pentru sala­rii mari încă de la primele proiecte în care activează. Facultăţile cu profil IT livrează anual circa 7.000 de absol­venţi pe piaţa mun­cii, însă nevoia anga­jatorilor este dublă.

”Angajaţii ştiu că trebuie să înveţe mult pen­tru a câştiga salarii mari, însă există tineri  care îşi doresc un salariu foar­te mare, fără să aibă experienţă sau proiecte dezvoltate”, a afirmat Bordei.

Innobyte este pre­zentă pe piaţă de apro­xi­mativ zece ani, iar acti­vitatea companiei este împăr­ţită în trei zone: e-commerce, platforme web şi aplicaţii mobile. Compania are o echipă formată din 44 de angajaţi, cu o medie de vârstă de circa 29 de ani, însă Cătălin Bordei spune că a angajat şi tineri cu vârsta de puţin peste 20 de ani, în urma unui program de internship.

”Piaţa IT este o piaţă în continuare în criză de oameni, astfel că firmele, exceptând cele multinaţionale care au procese com­ple­xe de recrutare, în­cear­că să creeze locuri de muncă în momentul în care găsesc candidaţi potri­viţi. Avem mereu po­ziţii deschise, iar în cazul în care nu avem, creăm alte locuri de muncă în cazul în care un candidat se potriveşte profilului nostru. Nu ne ferim să ceem locuri de muncă, suntem atenţi la piaţă şi căutăm candidaţi cu potenţial”, spune Cătălin Bordei.

Angajaţii au posibilitatea de a lucra de acasă

În ceea ce priveşte angajaţii Innobyte şi motivarea lor la locul de muncă, aceştia, pe lângă salariul lunar fix, au la dispoziţie şi alte beneficii, precum abonamente la o clinică privată, laptopuri, sală de recreere, o zi în plus de concediu, petreceri de tematică, team buildinguri, iar în cazul unui proiect care nu necesită prezenţa la birou, chiar şi program flexibil sau posibilitatea de a lucra de acasă.

În 2015, Innobyte Solutions SRL a avut o cifră de afaceri de 820.000 de euro de euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Clienţii companiei provin atât din Europa, cât şi din SUA, Orientul Mijlociu sau Australia.

”Sistemul de învăţământ trebuie să fie echilibrat atât pe partea teoretică, care este foarte importantă, cât şi pe cea practică. De asemenea, facultăţile din domeniul IT trebuie să colaboreze cu firmele din piaţă pentru a facilita familiarizarea studenţilor cu provocările şi procesele din mediul real de muncă. Din câte ştiu, universităţile au început să se dezvolte în acest sens, adaptându-se încet cerinţelor pieţei muncii”, a spus Cătălin Bordei.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments