26.7 C
Cluj-Napoca
vineri, iunie 21, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂLeoni a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii din Europa

Leoni a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii din Europa

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa, parte a grupului german Leoni cu vânzări globale de peste 4,5 mld. euro şi 74.000 de angajaţi, a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii de tip ”shared” din Europa. Leoni deţine pe piaţa locală unităţi de producţie în Arad, Bistriţa şi Piteşti, puncte de lucru din Beiuş şi Luduş, iar recent centrul de servicii de la Cluj.

Centrul de servicii de la Cluj va găzdui toate procesele administrative de HR din întreaga Europă pentru Leoni, de la recrutare până la pensionare. Pentru început, compania caută în special profesionişti, preferabil cu o primă experienţă de muncă de cel puţin trei ani, vorbitori de limbă engleză, sârbă, ucraineană sau germană.

”Shared Service Center-ul din Cluj va avea între şase şi zece angajaţi şi va ajunge la circa 40-50 de angajaţi în ur­mă­torii ani. Mai mult de 70 de procese de resurse umane vor fi livrate de la Cluj, unde avem o infrastructură IT foarte efi­cien­tă şi automatizată. Vom continua, desigur, să avem şi func­ţiunea de resurse umane în România. Oricum, ne vom con­centra ca în fabrici să trecem de la oferirea de servicii ad­mi­nis­trative de suport la unele care să se adreseze mai mult ne­voilor viitoare”, au spus reprezentanţii Leoni.

Reprezentanţii companiei au mai spus că investiţia din România a fost o decizie strategică pentru Leoni. Cu cele trei fabrici din Arad, Bistriţa şi Piteşti, Leoni are deja o infrastructură bine stabilită în România, acest lucru ajutând compania să-şi reducă cantitatea de activităţi administrative şi să-şi îmbunătăţească procesele existente.

Compania Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 1,2 mld. lei (aproximativ 268,3 mil. euro), un câştig net de aproape 14 mil. lei (3,1 mil. euro) şi un număr mediu de circa 6.364 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor. Alături de compania Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa, germanii mai deţin în România încă două companii, Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti.

Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de ma­şini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comer­ciale. Alături de Leoni, printre cei mai mari producători de com­ponente auto din România se află Continental, Autoliv, Michelin, Schaeffler, Takata Petri, Pirelli, SEWS, Bosch sau TRW Automotive Safety Systems.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments