22.6 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Socea extinde spitalul Polaris de lângă Cluj cu o secţie de...

Familia Socea extinde spitalul Polaris de lângă Cluj cu o secţie de recuperare pediatrică

Familia Socea din Cluj, de al cărei nume se leagă afacerea EnergoBit, are în plan extinderea activităţii spitalului de recuperare medicală Polaris Medical, deschis în august 2015 în apropiere de Cluj-Napoca în urma unei in­vestiţii de 10 mil. euro, printr-o secţie de recuperare pe­dia­trică.

”Din 1 august spitalul Polaris Medical este în contract cu CAS (Casa de Asigurări – n. red.), de aceea serviciile medicale care pre­supun internare, dar şi cele din ambulatoriu sunt decontate de CAS. În viitorul apropiat vom investi în serviciile de recuperare pediatrică. Am demarat un serviciu-pilot de recuperare pediatrică în regim ambulatoriu“, a spus Tudor Socea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Polaris Medical.

Fără a preciza valoarea bugetului de investiţii în acest proiect, Socea a spus că va construi anul viitor o nouă clădire în care să fie îngrijiţi copiii cu deficienţe neurologice sau ortopedice. Anterior Tudor Socea a spus că bugetul pe cinci ani pentru dezvoltarea spitalului Polaris s-ar putea ridica la 20 de milioane de euro.

Într-un top al celor mai mari spitale private din ţară după numărul de paturi, Polaris Medical figurează pe locul al treilea cu 180 de paturi în 2015, după spitalul Sanador din Capitală şi unitatea Red Hospital Sf. Sava din Iaşi, după cum arată datele de la Ministerul Sănătăţii. Printre cele mai solicitate servicii oferite de spitalul privat clujean se numără recuperarea neurologică şi cardiovasculară, psihiatrie şi reabilitare medicală.

”Două elemente inedite oferite pe piaţa medicală privată sunt reprezentate de secţia de recuperare şi reabilitare psihiatrică pentru bolnavii cronic şi o secţie de îngrijiri paliative care acoperă şi patologiile non-oncologice complet descoperite până în acest moment”, a spus Cristina Petruţ, directorul comercial al Polaris.

Spitalul privat clujean a avut 1.000 de pacienţi internaţi în ultimul an, potrivit cifrelor reprezentanţilor Polaris, unii dintre pacienţi necesitând o perioadă de spitalizare şi de şase luni pentru recuperare. Cei 190 de medici angajaţi la Polaris lucrează în regim de exclusivitate, reprezen­tanţii spitalului menţionând că îşi doresc pro­fesionişti ”implicaţi 100% în actul medical”.

”Pentru o recuperare reuşită, indiferent că vorbim de cea fizică sau reabilitare psihică, este foarte importantă comunicarea în cadrul echipei multidisciplinare, timpul alocat pacientului şi mai ales comunicarea dintre echipa medicală şi pacient. O recuperare eficientă nu se poate face cu un personal medical supraîncărcat, obosit sau cu medici care aleargă între stat şi privat”, a spus Cristina Petruţ.

Polaris Medical are propria farmacie în cadrul spitalului şi colaborează cu cei mai importanţi distribuitori de medicamente pentru a acoperi nevoile pacienţilor. Clădirea spitalului are o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi, fiind amplasată în mijlocul unui spaţiu verde ce se întinde pe 58.000 de metri pătraţi. Preşedintele con­siliului de administraţie al Polaris Medical este Tudor-Alexandru Socea, fiul lui Ioan Socea, cel care alături de Ştefan Gadola şi Peter Pal a pus bazele EnergoBit în 1990.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments