Compania Intelligent IT din Sibiu, care furnizează servicii de facturare şi gestiune sub brandul Smart Bill, are în plan să ajungă la afaceri de circa 6 milioane de euro în decurs de cinci ani, mizând în principal pe o rată de adopţie crescută a serviciului de facturare în cloud şi pe îmbunătăţirea constantă a acestuia, precum şi pe extinderea în afara graniţelor.
”În următorii 5 ani, ţintim peste 50.000 de clienţi în cloud (facturare şi gestiune), iar la nivel financiar ţintim o cifră de afaceri de 6 milioane de euro, cu o EBITDA în jur de 50%”, a spus Mircea Căpăţână, director dezvoltare business şi cofondator al Smart Bill, alături de Ioana Hasan şi Radu Hasan.
Lansate în urmă cu nouă ani, serviciile de facturare şi gestiune Smart Bill au fost îmbunătăţite constant, ajungând să se integreze cu celelalte soluţii software de business folosite pentru administrarea activităţilor unei companii.
”Lumea în care trăim este din ce în ce mai mobilă şi interconectată. Sunt convins că Smart Bill va avea un rol foarte important în acest ecosistem pentru că nu este doar un program ce efectuează operaţiuni necesare în contabilitate, ci un instrument de business care îmbunătăţeşte semnificativ modul în care afacerile operează. Acesta se poate conecta deja cu magazinele online, cu softuri de tip CRM, automatizând procese (de exemplu scăderea stocului din Smart Bill direct din magazinul online) şi emiţând documente (transformarea unei comenzi din programul CRM în factură în Smart Bill)”, a precizat Mircea Căpăţână.
În prezent, serviciile Smart Bill sunt folosite de circa 41.000 de clienţi – PFA-uri, IMM-uri şi companii mai mari cu câteva sute de angajaţi, care activează în diferite industrii-turism, servicii medicale, HoReCa, IT&C, consultanţă şi audit financiar etc.
”De la începutul anului şi până în prezent am crescut portofoliul de clienţi cu aproximativ 7.000 de firme pentru toate versiunile de Smart Bill (desktop şi cloud, facturare şi gestiune), preponderent din zona de servicii”, a afirmat Căpăţână.
Companiile care utilizează serviciile Smart Bill emit în medie un milion de facturi pe lună cu o valoare cumulată de peste 2 miliarde de euro pe an. Acestea pot fi achiziţionate sub forma unui abonament lunar, costul versiunii complete de contabilitate primară (facturare şi gestiune) pornind de la 10 euro/lună. În baza acestui abonament serviciul poate fi folosit de doi utilizatori în cadrul unei companii, pentru fiecare utilizator în plus adăugându-se câte 4 euro.
”În prima jumătate a acestui an, veniturile companiei au crescut cu aproximativ 50%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, o tendinţă care cred că se va menţine şi în anii următorii ani. Cumulat, în primul semestru, prin Smart Bill s-au generat în jur de 7 milioane de facturi”, a menţionat Mircea Căpăţână.
Dezvoltarea businessului Smart Bill a fost realizat şi cu ajutorul investiţiilor primite de companie în ultimii trei ani – 50.000 de euro din partea lui Lucian Todea, business angel şi fondatorul companiei ITNT (2013), şi 1 milion de euro din partea fondului de investiţii Catalyst şi a grupului Gecad (2016).
”Am încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de aproximativ 600.000 de euro, în creştere cu 50% faţă de anul anterior, şi un profit de 100.000 de euro şi estimăm pentru anul acesta cu un plus de 50% al afacerilor, apropiindu-ne de 1 milion de euro, pe fondul investiţiei Catalyst şi Gecad”, a adăugat el. Suma de bani primită de la Catalyst şi Gecad este destinată dezvoltării soluţiilor Smart Bill.
Sursa: Ziarul Financiar