22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul britanic Faist angajează 300 de oameni la fabrica de componente auto...

Producătorul britanic Faist angajează 300 de oameni la fabrica de componente auto şi telecom din Oradea

Furnizorul de componente pentru infrastructura tele­com şi industria auto Faist Mekatronic, parte a grupului bri­tanic Faist, va recruta până la finalul anului 300 de persoane pentru fabrica deţinută în parcul industrial Eurobusiness I, din Oradea.

Compania a ajuns în prezent la 1.400 de angajaţi, însă pentru a face faţă comenzilor existente, britanicii au nevoie de oameni atât în sectorul de producţie (operatori producţie), cât şi de ingineri şi de personal administrativ.

 ”Cele mai multe poziţii disponibile sunt de operatori producţie, urmate de poziţiile de specialişti, unde căutăm sudori, electricieni, sculeri matriţeri şi strungari. Avem disponibile şi joburi care necesită studii superioare, pentru inspectori de calitate, ingineri CNC, ingineri design şi simulare 3D, programatori, technicieni, chimişti, ingineri de proces şi de produs”, a spus Remus Cotuţ, director general al Faist Mekatronic.

Compania britanică a demarat în acest an o investiţie de 10 mil. euro, ce presupune extinderea fabricii din parcul industrial Eurobusiness I din Oradea. Proiectul de extindere se va desfăşura în două etape: prima etapă va fi finalizată anul viitor şi va consta într-o investiţie de 5 milioane de euro şi crearea a 50 de locuri de muncă, iar a doua etapă, care urmează să fie finalizată în 2019, va presupune o investiţie de 5 mil. euro şi crearea a 100 de locuri de muncă.

În prima etapă se va dezvolta secţia de matriţerie, iar în etapa a două secţia de asamblare şi tunning. Compania Faist Mekatronic a investit până în prezent aproximativ 50 de milioane de euro în parcul industrial din Oradea, potrivit unor informaţii anterioare.

Investiţia de la Oradea este strategică pentru grupul Faist

Oficialii companiei britanice au spus că investiţia de la Oradea este strategică pentru grupul Faist şi consolidează poziţia pe piaţă a Faist Mekatronic, prin prisma diversificării şi dezvoltării de compentenţe noi. În urma investiţiilor rea­li­za­te la Oradea, capacitatea de producţie a fabricii Faist Meka­tro­nic a crescut anul trecut cu 30%. În 2015 compania a inves­tit aproximativ 15 mil. euro în extinderea capacităţii de pro­duc­ţie şi achiziţionarea unor noi utilaje, iar în urma proiec­telor finalizate, suprafaţa fabricii Faist de la Oradea a crescut de la 16.500 de metri pătraţi la peste 25.000 de metri pătraţi.

Faist Mekatronic produce la Oradea piese turnate din aluminiu, având proiecte pentru infrastructura de telefonie mobilă, pentru  Ericsson, şi proiecte în industria auto pentru companiile Mahle, Borg Warner, Hella, Kahrein, Ina Schaeffler, Konsberg, Brose sau grupul Magna.

Compania a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 40 mil. euro, mai mult cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anu­lui trecut, susţinută de creşterea cererii din partea clienţilor Faist din industria telecom, diversificarea gamei de produse, dar şi de investiţiile realizate în tehnologizarea fabricii din Oradea.

Compania mizează în acest an pe o cifră de afaceri totală de peste 80 mil. euro şi pe o creştere cu 20% a capacităţii de producţie. Anul trecut, Faist Mekatronic  a avut o cifră de afaceri de peste 320 mil. lei (71,6 mil. euro), un câştig net de 29,8 mil. lei (6,6 mil. euro) şi un număr mediu de 1.253 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Grupul britanic Faist are 26 de unităţi de producţie şi centre logistice în Europa, Asia şi America şi deţine peste 3.000 de angajaţi. În Bihor, Faist Mekatronic este una dintre cele mai mari companii, într-un judeţ unde domină industria componentelor şi cea a încălţămintei.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments