9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăULTIMELE ŞTIRI DIN ARDEALUn clujean a ajuns şef peste o firmă din India cu 1.350...

Un clujean a ajuns şef peste o firmă din India cu 1.350 de angajaţi

Plecat în India în urmă cu cinci ani, Tudor Marchiş, originar din Gherla, judeţul Cluj, a pus pe picioare o firmă care a ajuns în prezent la 1.350 de angajaţi. Planurile clujeanului vizează creşterea personalului la nivelul de 2.000 de oameni până la 1 aprilie 2017 şi până la 3.000 în 24 de luni.

Clujeanul Tudor Marchiş administrează 2 milioane de metri pătraţi din clădirile de birouri din Bangalore, localitate cunoscută drept echivalentul indian al Silicon Valley. La 35 de ani, Tudor Marchiş coordonează activitatea unei firme care asigură întreţinerea a 62 de clădiri de birouri, două fabrici şi o şcoală.

Cele mai multe contracte sunt concentrate pe clădiri din parcul IT Manyata din Bangalore, cel mai mare din India, ocupând o suprafaţă de 34 hectare. Într-o ţară în care contrastele se întâlnesc la tot pasul, cu mentalităţi radical diferite de ale europenilor, românul a crescut de la zero o afacere în care a avut drept parteneri un indian, un norvegian şi un ungur. Contractele şi personalul firmei au fost cedate recent către o firmă din Orientul Mijlociu, iar românul a rămas la conducere.

Firma pe care o conduce, Thermo Control Services and Expertise, asigură activităţi de facility, property şi energy management pentru Embasy Group, un dezvoltator care deţine în lume milioane de metri pătraţi de birouri închiriate firmelor din industria IT din Bangalore, oraş denumit şi Silicon Valley de India.

Parcul IT se întinde pe o suprafaţă de 34 hectare, cât 68 de terenuri de fotbal. Oraşul cu peste 8 milioane de locuitori are peste 10.000 de milionari în dolari şi 60.000 de oameni cu averi cuprinse între 800.000 şi 1 milion de dolari. Parcul IT din Bangalore asigură o treime din exporturile IT ale Indiei, ţară cu un PIB de 2,1 trilioane de dolari şi creştere economică neîntreruptă în ultimele două decenii. Marchiş povesteşte că în ultimii cinci ani, de când a ajuns în India, ”e un mic boom pe partea de oursourcing” şi îşi susţine ideea dând ca exemplu faptul că Huwawei se mută în India, unde dezvoltă un centru mare de servicii. În plus, apar parcurile industriale şi logistice.

”Acum cererea internă e enormă şi India are un program menit să reducă importurile din China şi să producă în ţară cât mai mult din ceea ce ce necesar pentru propriul consum. Automat, China va pierde prin asta influenţa pe o piaţă enormă”, a spus Marchiş.

Sursa: Business Magazin

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments