web analytics
Sunteți aici

Teraplast investeşte 66 mil. lei într-o nouă capacitate de producţie la Bistriţa

Teraplast Bistriţa (simbol bursier TRP), cel mai mare procesator de PVC de pe piaţa lo­cală, investeşte 66 mil. lei într-o nouă capacitate de producţie în in­cinta Parcului Industrial Teraplast, pentru care cere ajutor de stat.

”Conform ca­len­darului Minis­te­rului de Finanţe, în cinci zile de la de­pu­nerea proiectului se publică listele cu proiectele care trec în etapa de evaluare, iar în noiembrie ar trebui să se ştie cine primeşte finanţare”, au spus reprezentanţii Teraplast. Compania a depus ieri dosarul cererii de finanţare. Teraplast va investi atât în achiziţia de utilaje noi, cât şi în construirea clădi­ri­lor aferente.

Anunţul a ali­mentat o creştere de până la 2,7% a acţiunilor, la 0,46 lei prin 55 tranzacţii în valoare de 157.000 de lei. Potrivit unui raport al BT Capital Part­e­ners, acţiunile TRP au potenţial de creştere între 17% şi 34% şi pot urca chiar până la 0,584 lei în perioada următoare.

Compania bis­triţeană şi-a răs­cum­pă­rat ac­ţiuni proprii în valoare de 13.700 de lei în perioada 16-18 august. Pre­ţul me­diu la care com­pania a răs­cum­părat 31.550 de ac­ţiuni a fost de 0,434 lei. Grupul Tera­plast a raportat pentru primul se­mestru afaceri în creştere cu 17,5%, la 193 milioane de lei şi un profit net de 19 milioane de lei, cu 52% mai mare faţă de prima jumătate din 2015.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW