9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul vinurilor Liliac a avut afaceri cu 56% mai mari în primul...

Producătorul vinurilor Liliac a avut afaceri cu 56% mai mari în primul semestru

Producătorul de vinuri premium Crama Liliac, controlat de omul de afaceri austriac Alfred Beck, a încheiat primul semestru al acestui an cu venituri de 560.000 euro, în urma unui volum de circa 110.000 sticle de vin vândute. Crama Liliac vrea să depășeacă primul milion de euro cifră de afaceri în 2016.

Crama Liliac, o investiție de 7,5 milioane de euro a omului de afaceri austriac Alfred Beck, a intrat în al cincilea an de producție a vinurilor premium, rozeul și gama young Liliac fiind cele mai bine vândute game, conform statisticilor interne. Vinurile Cramei Liliac sunt produse exclusiv din strugurii pe care compania îi are plantaţi pe cele 52 de hectare din judeţele Mureş, în zona localităţii Batoş (38 de hectare), şi Bistriţa-Năsăud, localitatea Vermes Lechinţa (14 hectare). În continuare, HoReCa e principalul canal de vânzare al vinurilor cramei.

”Suntem prezenți în 400 de restaurante din București și din țară, unde realizăm 80% din volumul vândut. Retailul a avut o contribuție de aproximativ 10% la cifra noastră de afaceri, urmând să crească anul acesta cu până la 3%”, estimează Victor Ciupercă, directorul general al companiei amb Wine, adminstratorul Cramei Liliac.

Compania își distribuie vinurile consumatorilor IKA (international key accounts- clienți multinaționali importanți, n.red.), iar în retailul tradițional ajung brandurile Crepuscul (în Aucahn, Kaufland și Carrefour), Lili, dar și Villa Radus, un vin produs special pentru Mega Image.

amb Wine Company exportă 10% din totalul producției în țări precum Austria, Danemarca, Elveția, Germania, Marea Britanie, Luxemburg, Cehia și Polonia și estimează creșterea acestui procent cu încă 5% până la finalul lui 2016. Anul viitor, compania are în plan să se extindă și pe piața din Statele Unite ale Americii.

”În 2015 am avut o producție foarte bună și cantitativ și calitativ. Am atins pentru prima data pragul de 150.000 de sticle de vin vândute din producția anului anterior și o cifră de afaceri de până la 750.000 euro. Anul acesta este o producție cantitativ foarte bună și credem că și calitativ și ne așteptăm la o cifră de afaceri circa 1,1 milioane de euro”, a spus Ciupercă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments