0.7 C
Cluj-Napoca
joi, decembrie 7, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALInter Cars din Cluj a făcut 118 mil. euro din distribuţia de...

Inter Cars din Cluj a făcut 118 mil. euro din distribuţia de piese auto

Distribuitorul de piese şi accesorii auto Inter Cars România, cu sediul central în Cluj-Napoca, parte a grupului polonez Inter Cars, a avut anul trecut afaceri de aproape 118 mil. euro, în creştere cu 50% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerului  Finanţelor Publice

Compania, care are 14.000 de clienţi în România, dezvoltă pe piaţa locală şi o reţea de ateliere de reparaţii auto independente, reunite sub marca Q-Service. Clienţii Inter Cars sunt atelierele de reparaţii, magazinele de piese auto şi parcurile auto, în condiţiile în care compania nu comercializează produse decât persoanelor juridice. Reţeaua de distribuţie Inter Cars cuprinde în prezent 35 de filiale, însă polonezii intenţionează să ajungă la 44 de filiale până la finalul acestui an.

O altă investiţie, în derulare în momentul de faţă, se referă la centrul de perfecţionare profesională pentru mecanici auto, un proiect ce urmează să fie finalizat în luna octombrie. În plus, polonezii derulează proiecte în vederea îmbunătăţirii fluxului logistic, respectiv creşterea capacităţii depozitului central din Braşov, prin mutarea acestuia într-o nouă locaţie, şi des­chi­derea unor depozite re­gionale în Cluj-Napoca, Bucureşti şi Bacău.

În prezent com­pania are 82 de an­ga­jaţi, faţă de 86 de oa­meni la începutul anu­lui 2012. Acest nu­măr de angajaţi este raportat doar la sediul central, în condiţiile în care Inter Cars desfăşoară activităţi de comerţ prin intermediul unor parteneri, care furnizează servicii în baza unor contracte de franciză, în cadrul acestor colaborări fiind create peste 300 de locuri de muncă.

Compania Inter Cars România a fost înfiinţată în anul 2008 la Cluj-Napoca şi este parte a grupului Inter Cars, cu sediul în Polonia. Grupul polonez, înfiinţat în 1990 de către Krzysztof Oleksowicz, Piotr Oleksowicz şi Andrzej Oliszewski, are în prezent operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est. Inter Cars este listată la bursa din Varşovia şi a realizat anul trecut afaceri globale de 5,12 mld. zloţi, în jur de 1,2 mld. euro.

Numărul de autovehicule second-hand intrate pe piaţa din România este în creştere, aspect ce influenţează pozitiv activitatea de reparaţii şi service auto. În primele şase luni ale acestui an, importurile de maşini vechi au urcat cu aproape 20% la 135.700 de unităţi, faţă de un avans de numai 3% la 35.500 de unităţi, în cazul înmatriculărilor de maşini noi.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments