0.7 C
Cluj-Napoca
marți, martie 5, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBanca Transilvania a avut profit de peste 100 de milioane de euro...

Banca Transilvania a avut profit de peste 100 de milioane de euro în primul semestru

Banca Transilvania a realizat în primul semestru din acest an un profit net de 458,3 milioane de lei (101,8 milioane de euro) , de 2,4 ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Anul trecut, Banca Transilvania a înre­gis­trat un profit net contabil de 2,4 mi­liarde de lei, în creştere cu 456% faţă de anul pre­ce­dent, ca urmare a înregistrării câşti­gului de 1,6 miliarde de lei din preluarea Volksbank.

Depozitele atrase de banca din Cluj de la clienţi au avansat în primul semestru cu 1,6% faţă de finele anului trecut, la 39 de miliarde de lei, iar raportul credite/depozite a ajuns la 66% comparativ cu 65% la sfârşitul anului 2015. Activele Băncii Transilvania au ajuns la fi­ne­le lunii iunie la 47,9 miliarde de lei, banca menţi­nân­du-se pe locul trei în topul după active. Solvabilitatea băncii din Cluj era în iunie de 18,17% luând în considerare profitul semestrului I 2016.

Veniturile nete din dobânzi au crescut comparativ cu primul semestru din 2015 cu 64,3%, la 857,7 milioane de lei, iar câştigurile nete din comisioane ale Băncii Transilvania au urcat cu 15,2%, la 242,9 milioane de lei. Stocul de credite nete acordate de Banca Transilvania a ajuns la sfârşitul lunii iunie la 25,85 mld. lei, în creştere cu doar 3% faţă de sfârşitul anului trecut. În primul semestru din acest an, banca susţine că au fost acordate 75.000 de credite noi, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii. Banca Transilvania a ajuns la un stoc de titluri de stat de 13,5 miliarde de lei, în creştere cu aproape 9,8%.

Strategia Băncii Transilvania pentru acest an vizează atât o creştere organică, cât şi noi achiziţii. Banca vrea o creştere mai rapidă pe retail, de 8-10%, şi un ritm de 2-3% pe cor­po­rate, în funcţie de evoluţia pieţei bancare şi creş­terea economică.Pe parcursul crizei Banca Transilvania a fost cea mai dinamică bancă mare, câştigând peste 7 puncte procentuale la poziţia sa de piaţă faţă de 2008 şi apropiindu-se de o cotă de piaţă de 12,6%.

Banca Transilvania a reuşit anul trecut să majoreze stocul creditelor acordate cu peste 40% după achiziţia Volksbank. Activele Băncii Transilvania au făcut în 2015 un salt de 33% după preluarea Volksbank, ajungând la 47,2 miliarde de lei. În ultimii ani, Banca Transilvania şi-a consolidat statutul de surpriză pozitivă, jucătorul din Cluj reuşind să marcheze creşteri notabile ale cotei de piaţă după active de la un an la altul.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments