19.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 30, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProiect de birouri de 10 mil. euro în parcul industrial Tetarom I...

Proiect de birouri de 10 mil. euro în parcul industrial Tetarom I din Cluj

Com­pa­nia de dezvoltare imobiliară Transilvania Construcţii, controlată de familia Timofte, va finaliza în acest an prima clădire a unui proiect de birouri, Novis Plaza, de 10 mil. euro în parcul industrial Tetarom 1 din Cluj.

Până la finalul anului compania vrea să închirieze mai bine de trei sferturi din supra­faţa de peste 14.100 mp a proiectului. Novis Plaza include o clădire de trei etaje ce reprezintă prima etapă a proiectului, alături de una  de şapte etaje, care va fi finalizată în iunie 2017.

”Investiţia în proiectul Novis Plaza este de aproximativ 10 milioane de euro. Prima etapă va fi finalizată în data de 30 noiembrie a acestui an, iar până la finalul anului esti­măm că vom ajunge la un grad de închiriere cu 70-80% în prima etapă”, au spus oficialii companiei.

Proiectul de birouri are 250 de locuri de parcare, dintre care 50 în subteran, alături de 20 de spaţii pentru biciclete şi două pentru motociclete, iar precum noile clădiri din Bucureşti va include şi vestiare şi duşuri pentru cei care vin cu bicicleta la birou. Proiectul iniţial a fost început de CBC Development Design Cluj-Napoca în două corpuri de clădire, unul cu trei etaje, subsol şi parter pentru birouri şi un corp cu şapte etaje care trebuia să fie un hotel, alături de un teren de aproape 1,1 hectare.

Potrivit unui anunţ publicat în presa centrală, compania CBC a intrat anul trecut în faliment, iar lichidatorii judiciari  TZA Insolvenţă (Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii) şi Slovendi Cluj au scos proprietăţile la licitaţie. Preţul de pornire al licitaţiei din luna februarie a acestui an pentru proiectul situat pe Tăietura Turcului era de puţin sub 30 mil. lei fără TVA, în timp ce preţul cerut în noiembrie anul trecut era de circa 33,7 mil. lei, potrivit anunţului.

Activitatea pe piaţa de birouri din Cluj a crescut puternic în ultimii ani, pe măsură ce interesul companiilor multinaţionale din IT sau servicii de a deschide birouri în oraş s-a intensificat. Cu toate acestea, cu un stoc de circa 200.000 de metri pătraţi, piaţa de birouri din Cluj este de zece ori mai mică decât cea din Bucureşti.

Nivelul chiriilor pentru spaţiile premium se încadrează în intervalul 15,5-18,5 euro metru pătrat pe lună în Capitală, 12-13 euro mp în Cluj-Napoca şi Iaşi, 12-14 euro mp în Timişoara, iar în Braşov chiriile sunt cuprinse între 11 şi 13 euro mp, potrivit studiilor din piaţă.

Printre cele mai mari proiecte demarate de curând se numără şi The Office, dezvoltat la Cluj-Napoca de fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) şi antreprenorul Ovidiu şandor, ce va fi finalizat în vara anului viitor şi va avea o suprafaţă închiriabilă cumulată de peste 59.000 de metri pătraţi şi aproximativ 5.000 de angajaţi. În prezent au fost demarate lucrările pentru cea de-a treia etapă şi ultima a proiectului, cu spaţii însumând 18.500 de metri pătraţi.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments