23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALElectroglobal din Cluj a făcut 10 mil. euro din materiale şi echipamente...

Electroglobal din Cluj a făcut 10 mil. euro din materiale şi echipamente electrice

Furnizorul de materiale şi echipamente electrice Electroglobal Cluj, controlat de Radu Ciorba în asociere cu Maksay Csaba, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 10 mil. euro, la acelaşi nivel cu cel din perioada similară a anului trecut. Compania estimează pentru acest an afaceri totale de aproximativ 21 mil. euro.

”Primul trimestru a fost net mai bun decât perioada similară din 2015, însă începând cu luna aprilie s-a constatat o descreştere accentuată a investiţiilor în industrie şi pe tot parcursul semestrului I dar şi lipsa proiectelor noi în infra­structura din România. Pentru perioada următoare prognozăm o scădere a nivelului de comenzi de la clienţii care au expunere mare a vânză­rilor în piaţa românească şi cea britanică, aşteptând în continuare un volum dimi­nuat în branşele Oil&Gas, metalurgie şi ci­ment”, a spus Radu Ciorba, di­rector executiv şi unul din­tre acţionarii Electro­global.

Electroglobal furni­zează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frec­venţă, automate progra­mabile, sen­zori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi ma­teriale de instalaţii. Com­pania cola­borează cu clienţi din sec­torul materialelor de cons­trucţii, energie, in­dustrie, dar şi cu beneficiarii direcţi, pre­cum integratorii de sistem şi instalatori.

Compania dezvoltă de la zero o capacitate nouă de producţie şi eficientizează un sistem existent prin con-sultanţă, proiectare de sis­teme de automatizări, acţio­nări şi luminotehnică, uzi­nare tablouri electrice de distribuţie şi automatizare, integrarea sistemelor, dezvoltare software de automatizări, asistenţă tehnică pentru montaj, punerea în funcţiune şi service.

Electroglobal are în derulare proiecte de automatizări, acţio­nări electrice sau iluminat inteligent în domeniile infra­structură-staţii de tratare apă, industria cimentului, automotive, in­dustria utilajelor pentru încălţăminte, metalurgie şi industria aviatică, atât pentru clienţi din ţară, cât şi din străinătate.

”Com­parativ cu perioada similară a anului trecut, Electro­global a în­re­gistrat creşteri pe piaţa proiectelor electrice în do­meniul auto­­matizărilor, acţionarilor electrice şi de eficien­tizare ener­getică. Simţim că reducerea costurilor corelată cu creşterea pro­duc­tivităţii sunt obiective majore al clienţilor noştri”, a spus Ciorba.

Compania a finalizat implementarea unui sistem de iluminat bazat pe soluţii LED, la sediul central Electroglobal, proiect realizat în colaborare cu Philips Lighting. Clujenii declarau anterior că întreaga gamă de iluminat cu LED a continuat creşterea substanţială, în cadrul unor proiecte de eficientizare energetică.

”Vom oferi posibilitatea potenţialilor clienţi să vadă cum funcţionează, ce avantaje aduce, accelerând astfel procesul de decizie a acestora de a investi în implementarea unui sistem de iluminat bazat pe soluţii LED, care se amortizează foarte rapid. Vom continua investiţiile în resurse umane, IT şi echipamente tehnice, alocând peste 50% din profitul pe care apreciem ca-l vom obţine în acest an”, a precizat Radu Ciorba.

În prezent, echipa Electroglobal se apropie de 100 de angajaţi, însă compania mai caută încă 12-15 persoane cu profil tehnic, în sectoarele inginerie electrică, uzinare tablouri de automatizare şi vânzări. Electroglobal are sediul central din Cluj-Napoca şi puncte de lucru în Bucureşti, Bacău, Timişoara, Craiova şi Ploieşti.

Electroglobal a fost înfiinţată în urmă cu 12 ani la Cluj, ca distribuitor de materiale şi echipamente electrice ale unor importanţi producători europeni, fiind controlată în prezent de Radu Ciorba Cristian şi de Maksay Csaba, în condiţiile în care, cel de-al treilea asociat, Ioan Ciorba, s-a retras anul trecut din companie. La momentul înfiinţării, în anul 2004, Electroglobal era deţinută de către 4 antreprenori (doi cetăţeni români şi doi cehi). În primul trimestru din acest an s-a realizat o mărire de capital social, de la 1 mil. lei la 4 mil. lei.

(Sursa: Ziarul Financiar)

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments