19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂLeoni angajează încă 300 de oameni la fabrica de cabluri auto din...

Leoni angajează încă 300 de oameni la fabrica de cabluri auto din Bistriţa

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa are disponibile încă 300 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi, cu studii medii, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Nasăud.

Compania caută muncitori pentru asamblarea şi montarea pieselor. Leoni oferă angajaţilor diferite training-uri de formare profesională pentru toate poziţiile din cadrul companiei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Leoni a ajuns la aproximativ 17.000 de angajaţi în cele trei fabrici de pe plan local, reprezentând 22% din forţa de muncă globală a grupului. Anul tre­cut fabrica din Bistriţa a tre­buit să gestioneze mai multe pro­iecte de creştere neanti­cipată a pro­duc­ţiei în cel de-al treilea tri­mestru din 2015, Leoni confruntându-se cu probleme legate găsirea forţei de muncă adi­ţio­nală, întrucât în regi­une rata şoma­jului este foarte scăzută.

Leoni şi-a extins activitatea în Bistriţa cu noi clădiri şi a deschis noi puncte de lucru în Beiuş şi în Luduş, a căror activitate este raportată pe entităţile din Bistriţa şi Arad. Totodată, Leoni are în plan pentru vara aceasta şi un centru de servicii de tip shared în Cluj, unde va centraliza toate activităţile de HR ale concernului german.

Centrul de servicii de la Cluj va găzdui toate procesele adminis­trative de HR din întreaga Europă pentru Leoni, de la recrutare până la pensionare. Centrul va avea între şase şi zece angajaţi într-o primă fază, însă va ajunge la circa 40-50 de angajaţi în următorii ani.

Compania Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 1,2 mld. lei (aproximativ 268,3 mil. euro), un câştig net de aproape 14 mil. lei (3,1 mil. euro) şi un număr mediu de circa 6.364 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Alături de compania Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa, germanii mai deţin în România încă două companii, Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments