Antreprenorul clujean Lorand R. Minyo a dezvoltat pokemondo.co, primul start-up european dedicat jocului Pokemon Go, prin interediul căruia pot fi recompensați ”vânătorii de pokemoni”.

Mecanismul de funcționare al Pokemondo este simplu și ingenios. Afacerile locale publică recompense pentru cei ce caută pokemoni în localurile lor, iar apoi le oferă premii jucătorilor din zonă. Primul jucător care atinge obiectivul primește recompensa. Mai mult decât atât, business-urile locale pot crea oferte speciale pentru jucătorii de Pokemon Go, pe care Pokemondo le trimite jucătorilor din zona respectivă.

Pokemondo își propune să crească veniturile business-urilor locale și funcționează ca o ”piață mondială” (global marketplace) prin intermediul căreia acestea pot să le ofere recompense utilizatorilor jocului. Proiectul va fi lansat mai întâi în Europa și ulterior în SUA. În prezent, peste 200 de companii s-au înscris pe platformă.

”Pokemon Go a ajuns într-un timp foarte scurt cel mai îndrăgit joc de mobil de pe planetă și am văzut în acest lucru o oportunitate pentru business-urile locale. Interesul din partea companiilor a fost extraordinar de ridicat și sunt convins că în acest fel business-urile vor avea parte de cele mai bune rezultate”, a spus Lorand R. Minyo, inițiatorul Pokemondo.

Pokemon Go este deja de departe cel mai popular joc pe mobil din lume, chiar dacă momentan este disponibil doar în cinci țări. Cu peste 10 milioane de utilizatori zilnici depășește orice record din domeniul jocurilor și nu numai. Jocul lansat de Niantic și Nintendo nu promovează doar activități sănătoase precum mersul pe jos și ciclismul, ci ajută și brandurile să-i atragă pe consumatori și poate duce la creșterea vânzărilor.

În Statele Unite se vorbește despre faptul că Pokemon Go generează deja vânzări fabulase pentru diverse afaceri. Având în vedere faptul că jocul creează un adevărat „ecosistem offline”, antreprenorii sunt stimulați să faciliteze extinderea Pokemon Go și să facă profit din asta.

Pokemondo a fost creat de o echipă de antreprenori români condusă de Lorand R. Minyo. Tânărul clujean a fondat compania INC(3), precum și trei start-up-uri în ultimii trei ani, în domeniile tehnologie și sănătate. El mai este implicat în proiecte ale Evozon, Start-up- Chile și TAG.

Articole similare

Lasă un răspuns