Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, şi cea mai mare din România, şi-a mărit flota de la Cluj cu o aeronavă Airbus A320, care va asigura noile zboruri spre Doncaster Sheffield, Billund şi Alicante, dar şi spre Bucureşti.

Aeronava reprezintă o nouă investiție WIZZ în România, de 98 de milioane de euro, iar numărul total al angajaţilor din Cluj va ajunge la 179. De asemenea, activitatea Wizz Air în România va susţiune mai mult de 3.300 de locuri de muncă în industriile conexe anul acesta.

Primul zbor WIZZ din Cluj-Napoca a decolat în noiembrie 2007, iar de atunci Wizz Air și-a dezvoltat constant rețeaua de rute cu tarife scăzute pentru clienții din Transilvania. Wizz Air oferă în total 28 de rute low-fare spre 13 țări din Cluj-Napoca, cu tarife pe multe rute începând de la 39 de lei, asigurând conexiuni accesibile între Transilvania și restul Europei, atât pentru călători în scop de afaceri, cât și pentru turiști. Biletele pe noile rute au fost puse deja în vânzare pe site-ul companiei, la prețuri începând de la 39 de lei.

Compania aeriană a avut anul trecut un număr de 4,5 milioane de pasageri pe rutele pe care le operează din şi spre România, iar pentru acest an estimează un număr de 6 milioane de pasageri. Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 71 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 124 de destinaţii din 38 de ţări.

 

Articole similare

Lasă un răspuns