10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALIRUM din Reghin a vândut tractoare de peste 6 mil. euro în...

IRUM din Reghin a vândut tractoare de peste 6 mil. euro în prima parte a anului

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin, con­trolat de familia Oltean, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 28,8 mil. lei (6,4 mil. euro), mai mult cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a realizat anul trecut afaceri totale de peste 68 mil. lei (15,2 mil. euro), estimând pentru 2016 o creştere de 10% a vânzărilor. 

Compania produce la Reghin tractoare şi utilaje TAF (Tractoare Articulate Forestiere), utilaje agricole, încăr­cătoare, transportoare, echipa­mente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă realizează şi piesele aferente acestora. Anul trecut, 15% din producţia de utilaje de la Reghin a fost pentru export, partenerii de afaceri ai companiei fiind diverse firme de exploatare forestieră din Spania şi Bulgaria, dar şi producători de utilaje din Germania, Franţa şi Italia.

”Factorii economici la nivel naţional şi dez­voltarea reţelei de vânzări în ţară şi în străinătate au sus­ţinut afacerile com­paniei noastre în prima parte a anului. Am reuşit să câştigăm noi clienţi pe plan extern, din ţări precum Germania, Franţa şi Spania”, a spus Mircea Eugen Oltean, director general al IRUM Reghin.

Pe plan local, IRUM este prezentă prin inter­mediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania colabo­rează şi cu firmele private din do­meniul exploa­tă­rilor forestiere, fer­mieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Rom­silva. Capacitatea anuală de producţie a companiei IRUM este de 250 de tractoare forestiere, 500 de tractoare agricole şi 1.200 de tone de piese turnate.

IRUM a lansat în acest an, în cadrul târgului de utilaje forestiere din Germania – KWF Tagung, un nou model de tractor forestier destinat pieţelor din Germania, Franţa, Austria, Elveţia şi Belgia. Compania şi-a bugetat pentru acest an un program de investiţii de 3,2 mil. euro ce presupune achiziţia de noi utilaje pentru atelierul de prelucrări mecanice, dezvoltarea unor noi produse, dar şi modernizarea secţiei forjă.

Principalul acţionar al companiei IRUM este Maviprod din Reghin, cu o participaţie de 93,47%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice. Compania Maviprod este deţinută integral de Violeta Oltean, soţia lui Mircea Oltean.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments