23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂEmerson caută 250 de oameni pentru centrele de producţie din Cluj-Napoca şi...

Emerson caută 250 de oameni pentru centrele de producţie din Cluj-Napoca şi Oradea

Compania Emerson, parte a concernului american Emerson, cu afaceri globale de 22,3 mld. dolari şi aproximativ 111.000 de angajaţi, a ajuns la peste 2.400 de oameni în centrele de producţie din Cluj-Napoca şi Oradea, însă firma mai are disponibile în prezent mai mult de 250 de locuri de muncă, incluzând joburi de producţie şi de birou.

Emerson a inaugurat în luna mai a acestui an la Oradea cea de-a doua unitate de producţie de­ţinută pe piaţa locală după cea din Cluj, investiţie care se ri­dică până în momentul de faţă la apro­xi­mativ 25 de milioane de dolari.

”Compania Emerson are în acest mo­ment peste 2.200 de angajaţi în Cluj şi peste 200 de poziţii în recrutare. La Oradea sunt an­ga­jate 200 de persoane şi sunt disponibile apro­xi­mativ 50 de locuri de muncă, in­cluzând jo­buri de producţie şi de birou“, au spus oficialii Emer­son din România.

Emerson a finalizat la sfârşitul anului trecut în Oradea construc­ţia unei hale de pro­ducţie de 16.500 de metri pătraţi şi a unei clădiri de birouri de 5.000 de metri pătraţi, des­tinată serviciilor de inginerie şi de suport fi­nan­ciar, comercial, IT şi administrativ. Noua unitate a Emer­son, inaugurată în luna mai a acestui an, este situată în parcul in­dus­trial Euro­business, aflat în proprietatea pri­măriei Oradea.

Noua capacitate de producţie deţinută de americani la Oradea realizează produse pentru clienţii Emerson Leroy-Somer şi Con­trol Tehniques, respectiv servomotoare şi sisteme industriale de acţionare modulare. Emerson a luat decizia de a se extinde la Oradea încă din anul 2012, având în vedere faptul că unitatea din Cluj-Napoca urmează să ajungă la gradul maxim de ocupare în pe­rioada următoare. Creşterea afacerilor şi ope­ra­ţiunilor Emerson de la Cluj a dus la utili­zarea completă a spaţiului, în acest mo­ment nemaiexistând aici posibilitatea de extindere.

Campusul Emerson de la Oradea in­clude în prezent activităţi de producţie şi su­port pentru unităţile Control Techniques şi Leroy-Somer, iar investiţia totală va ajunge la aproximativ 80 mil. euro (105 mil. do­lari) până în anul 2022, conform pla­nurilor de investiţii ale companiei prezentate anterior.

”Aşa cum am anunţat în anul 2013, Emer­son continuă să dezvolte operaţiunile sale în noua facilitate din Oradea, furnizând pro­duse şi servicii pentru Emerson Leroy-So­mer şi Control Tehniques, inclu­zând fabricarea de panouri electrice şi motoare servo pentru aplicaţii folosite în industria de producţie şi de automatizare”, au precizat oficialii Emerson din România.

Emerson a cumpărat de la primăria din Oradea terenul de 24,5 hectare din parcul in­dustrial Eurobusiness, pentru care ame­ri­canii au plătit aproximativ 10,5 mil. lei (2,4 mil. euro), potrivit primăriei din Oradea. Con­form aceleiaşi surse, cam­pusul Emerson din Oradea va cuprinde acti­vităţi de pro­ducţie, inginerie şi suport pentru diferite uni­tăţi de afaceri din cadrul grupului şi va crea, în total, în jur de 2.500 de locuri de muncă.

Compania Emerson a avut anul trecut, Emerson a avut afaceri totale de 692,4 milioane lei (154,5 milioane de euro), un profit net de 19,6 milioane de lei (4,4 milioane de euro) şi un număr mediu de 2.318 angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Gigantul Emerson este prezent pe piaţa locală din anul 2006, iar pasul important pentru dezvoltarea grupului în România a fost deschiderea fabricii din parcul industrial Tetarom II din Cluj în anul 2008.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments